Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Vellykket samling i Fredrikstad


Vasilij Panfilov bidro med sine tekniske gode kunnskaper for de lydhøre løperne.

FKK og Plankebyen sto som arrangør av vårens stormønstring for norske kunstløpere. Samlingen hadde både bredde- og toppvinkling. NSF hadde engasjert Regina Jensen som gjestetrener som i samarbeid med Marek Chrolenko og Berit Steigedal sto for det faglige innholdet.

Det var enorm oppslutning fra bortimot alle klubber i landet som kunne delta med to løpere og to trenere. I tillegg var NSFs rekrutteringslag og landslag samlet.

På is var løperne inndelt i grupper etter ferdighetsnivå og opplegget var tematisert i bolker på 50 minutter. Trinn/piruetter/skøyteferdighet og ulike detaljerte metoder for innlæring av forskjellige hopp. Fra en av våre unge løpere fikk jeg se trippel slynge , noe som gledet et gammelt kunstløpshjerte. Her er det bare å stå på og tro at man skal få til de vanskeligere elementene som vi vet MÅ til for å hevde seg.
 
Som tilskuer kunne jeg observere løpere som tydeligvis hadde en stor opplevelse denne helgen; lydhøre med store, våkne, oppmerksomme blikk. En ny opplevelse for veldig mange og dette vil garantert inspirere når de nå skal forberede seg til ny sesong og reise på sommertreningsopphold.

Lørdag var det lagt opp til en variert «off ice» trening. Både små, store, unge og gamle var engasjert ute på gulvet. temaet dans var særdeles populært.

Rundt en slik samling er det mange brikker som skal falle på plass. Innkvartering, bespisning og transport. Fredrikstad hadde lagt seg i selen for å få dette til på en smidig måte slik at alle skulle føle seg velkomne og ivaretatt. Mitt inntrykk er at gjestene var svært fornøyd og jeg benyttet anledningen til å få en tilbakemelding fra visepresident Vibecke Sørensen, som sier:

– Dette var først og fremst et breddetiltak. Tusen takk til FKK som la forholdene til rette for at hele kunstløps Norge kunne være samlet til kurs og trening på denne måten. Det var hyggelig å se så mange idrettsglade og lærevillige utøvere og trenere i aktivitet denne helgen. Håper at alle deltakere og FKK som arrangør har fått ny kunnskap og inspirasjon som vil bidra til videre sportslig utvikling.

– Og hvordan er planene videre for oppfølging av liknende tiltak ?

– Det har nå blitt tradisjon for at det mot slutten av sesongen arrangeres en breddeomfattende samling som dette. Etter deltakelse, tilbakemeldinger og ikke minst de prestasjonsmessige fremgangene oppfattes tiltaket som positivt. Håper således at nye klubber vil ta initiativ og ønsker å stå ansvarlig for liknende samlinger fremover. Fra forbundets side vil vi bistå med kompetanse og samarbeide for at en slik storsamling lar seg gjennomføre.

Avslutningsvis vil undertegnede ønske alle lykke til med vår- og sommertrening som jeg håper vil gi grunnlag for en fremgangsrik sesong 2006-2007.

Ivrige, entusiastiske løpere fra ulike klubber i aksjon fra morgen til kveld.
Også kjente ansikter med lang erfaring fra en årrekke innenfor kunstløp hadde funnet veien til Fredrikstad: F.v. Betty Macus, Vivi Ann Eng og Bjørg Ellen Ringdal. Foran: NSFs visepresident Vibecke Sørensen.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.