Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Et flott NM-arrangement!


Mari og Håvard med laurbærkransene. (Foto: Thomas R. Skaug, SCANPIX)
 

Mari Hemmer og Håvard Bøkko dominerte senior-NM i Fosenhallen. Mari vant tre distanser; Håvard fire. I tillegg fikk begge kongepokal for sine seire på henholdsvis 3000 og 5000 under NM enkeltdistanser tidligere i høst.

Maren Haugli snøt Mari for det fjerde distansegullet på søndagens avsluttende 5000 og fikk med det en bekreftelse på at formen er på vei tilbake.

Håvard ble historisk
– Håvard går inn i historiebøkene som den fjerde løperen som har vunnet alle distansene i mennenes allround-NM etter at den fjerde distansen 10.000 m ble innført f.o.m. 1912. Forrige gang var for 83 år siden, i 1925, da Sigurd Moen, Drammens SK  vant i Moss, sier NSFs statistikk-ekspert Magne Teigen.

Lista ser slik ut :

  • 1913 Horten Oscar Mathisen, KSK
  • 1919 Hamar Kristian Strøm, Hortens SK
  • 1925 Moss Sigurd Moen, DSK
  • 2008 Bjugn Håvard Bøkko, Hol IL

Et flott NM
Mesterskapet i Bjugn ble en gedigen suksess for arrangørene. Lørdag var omkring 1500 tilskuere til stede, søndag var det dessverre atskillig mer glissent på tribunene. Med musikkorps, storskjermer på indre bane og serveringstelt hadde arrangørene Bjugn/Ørland SK lagt ei flott ramme rundt arrangementet.

– Det var et flott mesterskap. Både klubben og hele bygda fortjener mye ros for gjennomføringen, sier skøyteforbundets generalsekretær Morten Almaas.

Mari Hemmer vant tre distanser og fikk også kongepokalen for sin 3000 m i NM enkelt-distanser tidligere i høst.

Håvard Bøkko var i en klasse for seg under NM. Her er han fotografert på sin 5000-meter lørdag.

En samarbeidsavtale mellom Trigcom og NSF ble presentert på en pressekonferanse fredag. F.v. landslagstrener Peter Mueller, Marianne Kjøsnes fra Trigcom, skøytepresident Stein Rohde-Hanssen, Ingar Bentzen fra Trigcom og Håvard Bøkko.

Over: Fylkesordfører Tore Sandvik foretok den offisielle åpningen av Fosenhallen sammen med Bjugns ordfører Arnfinn Astad. Til venstre: Under lørdagens bankett ble det inngått en utdannings-avtale mellom Fosen videregående skole, skøyteforbundet og Bjugn kommune, representert ved henholdsvis Geir Ulset, Øystein Haugen og Arnfinn Astad.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.