Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger

Asier vant Midnight Sun Marathon i Tromsø

For andre gang under Midnight Sun Marathons 18-årige historie ble det arrangert rulleskøyte-konkurranse, hvor totalt 20 løpere stod klare på startstreken for å gjennomføre distansen på 21 km.

Blant deltakerne var det flere løpere fra hurtigløp som ville kjempe om seieren i dette løpet. I fjor var det landslagsløperen Øystein Grødum som vant. Det knyttet seg stor spenning til om han ville vinne dette løpet for andre gang, men denne gang var Asier Peña Iturria fra Aktiv Inliners sterkere på oppløpet, og stakk av med seieren. Asier hadde taktikken klar og lå bak Øystein frem til 100 m før målstreken, da la han inn spurten og ble vinner av denne sommerens Midnight Sun Marathon. Øystein kom inn på andreplass foran Sigmund Akselsen, og med en rekke andre kjente skøyteløpere like bak.