Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Flott start for
Oslo Skøytemaraton


Tirsdag 11. desember arrangerte Aktiv Skøyteklubb det aller første Oslo Skøytemaraton på Valle Hovin – et tilbud for mosjonister, ung som gammel. Med oppunder 100 fullførende totalt på alle distanser er osloklubben fornøyd.

For første gang ble også såkalte databrikker benyttet i et skøyteløp. Løperne gikk med brikker nede på foten. De registerte runder og tider. På vekslingssiden var det drikkestasjon.

Høvik Smågutt (bandy) stilte med hele laget i klassen på 5000m uten lengdeløp. Bestemann ble notert inn på rett over 11 minutter.

Et felt på nærmere 60 løpere startet samtidig og fordelte seg på flere distanser; 10.000m, timesløp, halvmaraton og helmaraton. Det var et imponerende skue under flotte forhold! Databrikkene skilte løpere og distanser.

LIK-mijøet satte sitt flotte preg på spesielt 10.000m, men vi ble også imponert over deltagerne i timesløpet, hvor Svein Tollefsen (63), VAV BIL, gikk over 50 runder med hockeyskøyter.

I helmaraton bestod var det lenge et trekløver med løpere som fulgte hverandre. Morten Henriksen stakk av gårde mot slutten, og etter mer enn 109 runder vant det hele på 1 time og 19 minutter.

Dette er nok en litt ukjent form for skøyteløp for mange, men som mange av løperne sa etter løpet, med medaljen på brystet: «Dette var gøy – vi vil være med på neste år også!» Resultatlister og link kommer på ASKs hjemmesider.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.