Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Skøyteforbundets første kvinnelige president:
– Vi må vise hverandre
lojalitet og tillit


Skøyte-Norges nye «presidentpar»: Vibecke Sørensen og Kim Wedum.
Etter at Stein Rohde-Hanssen nylig trakk seg fra presidentvervet, vil visepresident Vibecke Sørensen fungere som president fram til skøytetinget på Gol om ett år. Vibecke blir dermed skøyteforbundets første kvinnelige president. Styremedlem Kim Wedum er konstituert som visepresident, mens varamedlem Frode Bøhm rykker opp som fast styremedlem.

– Jeg er ydmyk og har respekt for oppgaven som venter meg, men jeg frykter den ikke. Jeg har etter hvert sju års erfaring fra styrearbeid, og med meg videre nå har et dyktig og sammensatt styre, som ikke minst har enorm organisatorisk erfaring, faglig tyngde, kreativitet og ungdommelig pågangsmot. Styret står samlet om den nye konstitueringen, og alle er motiverte og ser frem til et konstruktivt samarbeid videre, sa Vibecke i sin redegjørelse for forbundets ledermøte i helgen.

Positiv synliggjøring i media
Kim vil få et spesielt ansvar for oppfølging av økonomien. Vibecke vil trappe ned sitt engasjement overfor forbundsgruppa i kunstløp for å konsentrere seg bedre om presidentvervet.

Vibecke presiserte at arbeidsoppgavene framover er klare. Styret vil ha spesiell fokus på den videre jakten på sponsorkroner, og hun uttrykte stor tro på at jakten til slutt skal gi fangst. Dessuten vil styret prioritere arbeidet med å synliggjøre skøytesporten på en positiv måte i media, og Vibecke ønsker seg selvfølgelig størst mulig sportslig framgang og breddemessig vekst innen både hurtigløp og kunstløp.

Lidenskap for skøyter
– Når jeg tar på meg denne oppgaven, er det av samme årsak som dere her i salen; nemlig lidenskapen for skøyter. Og selv om har bakgrunn fra kunstløpsgrenen, har også jeg interesse og engasjement for hurtigløp. Jeg vokste opp med Bislett og de 4 S-ene, og hadde blant annet gleden av å være på blomsterpike under ett av mesterskapene.

– Skøytesporten er frisk!
Vibecke er anestesilege og blir av og til spurt om hva slags medisin hun vil skrive ut for norsk skøytesport.

– Jeg har tenkt på det, men ikke funnet noen medisin. Årsaken til det er jo at for å behandle må man ha en diagnose å behandle. Jeg har gjort noen undersøkelser og utredninger, men finner ikke noen diagnose her; skøytesporten er jo ikke syk. Skøytesporten er frisk, og den er i vekst og utvikling. Det er dette vi nå må sette fokus på og jobbe videre med. Vi må legge bak oss interne konflikter, uro og negativ oppmerksomhet. Vi må jobben sammen videre mot felles mål. Alle vi som er her ønsker jo det samme, gode sportslige resultater, vekst av sporten, og vi må da også trekke i samme retning.

– La oss ta vare på hverandre
– Det refereres ofte til grasrota, og personlig har jeg egentlig aldri skjønt hvor grasrota slutter. Hvor kommer jeg fra, og hva representerer jeg, hvis det ikke er grasrota? Skøyte-Norge er en liten familie, vi bør stå sammen om de samme verdier og vise hverandre lojalitet og tillit. Idrettsverden er tøff og til tider kynisk, det stilles krav til prestasjoner og resultater. Oppnås ikke de forventede resultater, blir det jakt på syndebukker og krav om ansvarliggjøring. Vi har i det senere sett spesielt fra andre idretter hvordan trenere og ledere blir jaktet på og hvordan de møter den såkalte veggen eller havner i «jordkjelleren». La oss prøve å unngå at lignende i skøytesporten fremover. La oss ta vare på hverandre og bry oss om hverandre også i hektiske og engasjerte tider. Vi er én skøytefamilie, og vi har ingen familiemedlemmer å miste.

– Det skal selvsagt være diskusjoner og takhøyde for meninger, men la dette bli konstruktivt slik at det gjør oss alle bedre. Og når vi i dag både skal se litt tilbake på det som har vært og framover på det som skal skje, er det mye positivt og mye vi kan glede oss over og glede oss til, sa vår nye president.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.