Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Inline-sesongen er i gang


Sandefjord-troppen som deltok i Karlstad: fra venstre Tormod B. Haugen, August T. Haugen, Ivar Sletsjøe, Jan-Terje Sørlie og Tore Solli.
I helgen ble Karlstad Inline open arrangert, tradisjonen tro med kortdistanse baneløp på morgenen (500m og stafett) og deretter Karlstad Stadslopp inline, et bredde/mosjonsløp over 10 km som i år samlet 280 mannlige og 59 kvinnelige deltagere.

Stadsloppet er nærmest en folkefest i Karlstad og det er godt med tilskuere som gjør sitt til å heie fram alle deltagerne. Norge var representert med flere løpere i Stadsloppet, både aktive og mosjonister. Tore Solli fra Sandefjord SK kom på 5. plass, fattige sju tideler fra en tredjeplass og 23 sekunder bak vinneren Johan Håmås fra Stockholm Speedskaters.

Tormod Bjørnetun Haugen kom på 6. plass, Jan Terje Sørlie på 10. plass og August Teodor Haugen på 13. plass, alle disse også fra Sandefjord SK. I tillegg kunne vi se flere andre nordmenn på startstreken, pent fordelt nedover på resultatlisten.

Det er slående å se hvordan et slikt breddearrangement som Stadsloppet på rulleskøyter kan fenge, spesielt fordi løpet går langs veier og sykkelstier og gjerne i sammenheng med et tradisjonelt gateløp/mosjonsløp. Denne samarbeidsmodellen er kjent fra flere kjente løp, bl.a. Berlin Marathon, Midnight Sun Marathon i Tromsø og er vel tidligere også utprøvd i forbindelse med Sentrumsløpet i Oslo. En kan nok gjøre seg noen tanker om hvorvidt slike gateløp er veien å gå dersom man ønsker å lykkes med å få med bredde/mosjonister på rulleskøyter i Norge. Det spørs om ikke terskelen for å delta er lavere for mosjonister når løpet går på vei og ikke på bane.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.