Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Hol-mesterskap i Vikingskipet
Av Nina Farstad  |  Foto: Kirsti Biseth  |  2009-10-25


Håvard Bøkko var i en klasse for seg på dagens 1500 meter.
 
Hol-dominansen var total under lørdagens NM enkeltdistanser på Hamar. Hallingdølene tok samtlige fire gullmedaljer i tillegg til en sølv- og en bronsemedalje.

Hege Bøkko vant både 500 og 1500 meter. På 500 satte hun norsk juniorrekord med 40,20 og på 1500 tangerte hun sin personlige rekord på 2.03,38.

– 500-meteren var veldig bra. Det satt fra start til mål. Jeg er veldig fornøyd med at jeg tok persen fra Salt Lake City, sier Hege som i løpet av sesongen regner med å komme under 40 blank.

– På 1500 stivnet jeg unødvendig mye på slutten, men med mer trening og restitusjon håper jeg det vil gå seg til etter hvert.

Ida Njåtun fra Asker tok sølv på begge distanser og var godt fornøyd med innsatsen, men ikke med løpet på 500.

– Det er et av de dårligste løpene jeg har gått i år, men 1500 meter var mye bedre, sier hun.

Hos herrene var det størst spenning knyttet til hvem som ville vinne 500 meter. Det ble Christoffer Fagerli Rukke som stakk av med "klubbmesterskapet" med 36,21 - seks hundredeler foran Håvard Bøkko.

På 1500 meter var Bøkko i særklasse med tiden 1.47,34, som var åtte tideler foran Mikael Flygind Larsen fra H&BSK. Rukke gikk inn til bronse, men han var over 1,8 sekunder bak vinneren.

– En bra dag. Ingen superløp, men to gode resultater. Jeg hadde forventet å være bak Christoffer på 500, så han fortjente å vinne. Jeg er fornøyd med at det var min beste 500 hittil i år. Og så lenge gullet går til Hol, er det greit, sier Håvard.

Hele fem løpere gikk under 1.50 på 1500. Foruten medaljevinnerne var også Sverre Haugli (1.49,63) og Henrik Christiansen (1.49,91) under den "magiske" grensen. Gode prestasjoner lørdag sto også unggutten Sverre Lunde Pedersen fra Fana for. Han satte to nye bestenoteringer i 16-årsklassen med henholdsvis 37,47 på 500 og 1.50,55 på 1500.

– De unge gjorde en god jobb i dag. De fikk seg en trøkk i går, men kom sterkt tilbake. De fikk meg virkelig til å smile i dag. Totalt sett synes jeg det var en mye bedre dag i dag enn i går, sier landslagstrener Peter Mueller.

Medaljevinnere på kvinnenes 500: f.v. Ida Njåtun (sølv), Hege Bøkko (gull) og Hanne Haugland (bronse).
Christoffer Fagerli Rukke vant mennenes 500. Her er han flankert av Håvard Bøkko (t.v.) og Dag Erik Kleven.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.