Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

NM/LM i kunstløp:
Høyt nivå i toppen

Av Thony Hannevig |  2009-01-12


Medaljevinnerne i junior gutter: Norgesmester Kim Nilsen flankert av Simon Bergersen (sølv) og Christian Nilsen (bronse).
 
I helgen ble det arrangert NM/ LM i Bergen. Bergen Kunstløpklubb stod som arrangør. Mesterskapet gikk over tre dager, og tilskuerne fikk under disse dagene oppleve en utrolig idrettsglede og dyktighet fra deltakerne. Neppe har det vel vært utført så mange triple hopp under et mesterskap her i landet, så nivået i toppen er høyt.

Det har vært lagt ned mange timer med hard trening for å komme så langt for å kunne delta i dette mesterskapet. Sorgen ble nok derfor stor for noen løpere som hadde forventet seg gode plasseringer og var uheldig under utførelsen av løpet sitt og dermed rykket ned til lavere plassering enn forventet. Noen tårer ble derfor felt i "kiss and cry" sofaen. Trøsten er at det å kvalifisere seg til LM/NM er en stor prestasjon.

Det var dessverre få løpere i de eldste klassene, og kun tre gutter deltok, enda dette er enn tøff og krevende sport, som absolutt burde være noe for gutter. Gledelig er at nivået i de yngste klassene har økt.

BKK leverte et dyktig gjennomført mesterskap. Klubben hadde ca 60 funksjonærer i sving for å avvikle stevnet. Under transport av utøvere og trenere, mellom ishall og stevnehotell, ble det i løpet av helgen kjørt over 5000 km.
Erle B. Harstad ble norgesmester i senior kvinner med Ann Julie Arnesen på andreplass.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.