Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

NNSK hedret ildsjeler


Under nordnorsk mesterskap i sprint i desember ble Olaf Schaug Pettersen, Agnar Wilhelmsen og Tormod Tollefsen hedret med skøytekretsens nye hedersbevisning; et hederstegn med diplom som blir delt ut til enkelt mennesker eller klubber som har markert seg på en helt spesiell måte til beste for nordnorsk skøytesport.

Hederstegnet henger høyt og skal i følge statuttene være en eksklusiv æresbevisning innenfor tre kategorier:

• Kategori 1: Aktive løpere med rekorder
• Kategori 2: For lang og tro innsats
• Kategori 3: Spesielt engasjement – person eller klubb

– De som mottar hedersbevsningen i år har det til felles at de har lang fartstid i arbeidet med «å skape varme utav is». Engasjement og genuin interesse er nøkkelord som kan brukes som felles etikett på de tre utvalgte, sier lederen i NNSK, Leif-Harry Hansen.

Tormod Tollefsen,
Ishavsbyen Skøyteklubb
Skøyteentusiast, sosial entreprenør, gründer og markant profil i nordnorsk skøytesport!
 
Tormod får hederstegnet post mortem. Dessverre døde han så altfor tidlig, men han fikk satt tydelige spor etter seg innenfor nordnorsk skøytesport. Han sto sentralt under stiftelsen av Ishavsbyen Skøyteklubb og var generelt en pådriver for gi skøytesporten optimale forhold. Han gjorde administrativ karriere helt opp til sentralnivået, og satt blant annet som styremedlem i Norges Skøyteforbund.
   Dette var en tid der bygging av kunstisbaner var tydelig satt på Forbundets dagsorden, et felt Tormod viet seg til med hele sitt engasjement. Gjennom et vinnende vesen og stå på mentalitet bidro han sterkt til at Tromsdalen Kunstisbane ble bygd og sto klar til bruk høsten 1986. Uten Tormods innsats hadde vi neppe fått dette prosjektet realisert så fort, og derfor er det all grunn til å gi han en offentlige og formelle anerkjennelse gjennom tildelingen av NNSKs hederstegn!
   I et historisk perspektiv ble ”hans prosjekt”, Tromsdalen Kunstisbane, kronet gjennom tildelingen og gjennomføringen av VM i sprint 1990. Senere er det arrangert 5 – fem – NM på denne banen! Uten Tromsdalen Kunstisbane har nordnorsk skøytesport hatt dårlige rammebetingelser. Takket være den holdes sporten levende i byen og landsdelen … takket være den har nordnorske løpere (veteraner) til og med vunnet internasjonale mesterskap og satt verdensrekorder. Dette har dermed Tormod også en indirekte andel i.

Olaf Schaug Pettersen, Narvik Skøyteklubb
En skikkelig kontinuitetsbærer og ikon for skøytesporten!
 
Olaf kom med i formalisert skøytearbeid i 1972 så han har så å si kontinuerlig gjennom 36 år holdt det gående som leder og trener på ulike nivå i kretsen som organisasjon. Han har vært leder i Narvik SK i 17 år og klubbtrener i 33 år! Han har hele tiden evnet å få fram løpere som har hevdet seg i nasjonal sammenheng og uten hans engasjement er det grunn til å anta at skøytemiljøet i Narvik vært historie for mange år siden!
   Utover dette har han hatt treneroppgaver på kretsnivå i over 22 år, ofte parallelt med styreverv både i klubben og kretsen, i nordnorsk skøytekomite, arbeid med regionlaget, kursvirksomhet og ulike dommeroppdrag ved større og mindre arrangement… alt fra NM til klubbløp og kretsstevner.
 

Agnar Wilhelmsen, Tromsø Skøyteklubb
:
En sann venn av skøytesporten … en konservator og kontinuitetsbærer!

Agnar har gjennom flere år lagt til rette for skøytesporten ved å anlegge bane på et dertil egnet jorde på gården sin. Her begynner han å sprøyte vann så fort kulda setter seg om høsten og videre utover sesongen brøyter og preparerer han på en forbildelig måte den ca. 300 meters arenaen like ved veien i Håkøybotn på Kvaløya. Han har til og med satt opp en fin varmebu ved banen og dessuten sørget for at banen er skikkelig opplyst.
   Med sine landbruksmaskiner og enkle midler har han evnet å lage god is og operative forhold sesongen igjennom. Ja, han har den banen som har lengst åpningstid i hele Nord-Norge; faktisk så lenge været tillater det utover våren. Banen er et stort aktivum for så vel lokalbefolkningen som for byens skøytemiljø for øvrig!
   Agnar er selv en habil og teknisk slepen skøyteløper som av et brennende hjerte for sporten gjør alt dette vederlagsfritt. Ingen betaler inngangspenger … belønningen ligger i allmenn bruk og fremme for folkehelsen gjennom trivsel, fysisk utfoldelse og velvære.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.