Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

– Viktig å gå fort allerede nå!

Av Gunnar Nygård  |  2009-08-29


DSe håper på OL-billett: Fra venstre Øyvind Andreassen, Kjetil Stiansen, Hege Bøkko, Mikael Flygind Larsen, Ida Njåtun, Sverre Lunde Pedersen, Henrik Christiansen, Christoffer Fagerli Rukke,Eskil Ervik, Håvard Bøkko, Fredrik van der Horst, Lars Kvaalen, Øystein Grødum og Even Johansen. Preben Kristensen var ikke til stede da bildet ble tatt. Foran: trener Peter Mueller og sportssjef Øystein Haugen.
 
– Vi håper på mellom sju og ti løpere til OL, sa sportssjef Øystein Haugen da skøyteforbundet markerte starten på OL-oppkjøringen med en pressekonferanse på Hamar fredag.

– Løperne som vil til OL må gå fort allerede før jul. Det er det de presterer på de fem første verdenscupstevnene som avgjør hvor mange plasser Norge får i OL, sa Øystein.

I helga er det rekorddeltakelse med 200 løpere under sesongens andre norgescupstevne i Vikingskipet, og i forbindelse med NM på enkeltdistanser samme sted neste helg, blir den første verdenscuptroppen tatt ut. Med andre ord gjelder det å gå fort allerede nå i oktober for de som har ambisjoner om billett til Vancouver.

Forbundstrener Peter Mueller (bildet) har stor tro på sine løpere. Sammen med assistenttrener Arne Skuterud har han ansvaret for 15 løpere under forbundets paraply. I tillegg trener Lasse Sætre ei talentgruppe med åtte løpere.

– Vi har et fantastisk lag med mange spennende, lovende ungdommer. Dessuten er jeg glad for at veteranen Eskil Ervik er med igjen. Han betyr mye for laget vårt, sier Peter.

Etter to verdenscupstevner, henholdsvis i Berlin og Heerenveen, samles verdenseliten til verdenscup i Vikingskipet 21. og 22. november. Øystein Haugen håper på godt besatte tribuner, gjerne med 3000-4000 tilskuere hver dag for å gi de norske løperne ekstra pes.

Helt fullt bør det bli når Europamesterskapet arrangeres på Hamar 9. og 10. januar. Her blir det forhåpentlig en ny spennende duell mellom Sven Kramer og Håvard Bøkko, selv om begge nok planlegger den desiderte toppformen under OL i februar. Peter Mueller understreker at det bør være mulig å gå fort også under EM.

Under norgescupstevnet i helga skal Norge teste to lagtempolag for menn. For å få testet så mange aktuelle løpere som mulig, skal de gå fire på laget, mot normalt tre. Øystein Haugen håper også at et norsk jentelag skal kvalifisere seg på lagtempo til OL.

– Det blir en svært spennende sesong. Vi har flere nye og lovende utøvere, og vi gleder også over god rekruttering, sa skøytepresident Vibecke Sørensen. Hun nevnte spesielt det nye opplegget med «Bøkkoløpet», et breddetiltak som skal arrangeres over hele landet i løpet av sesongen.

Les mer fra pressekonferansen:

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.