Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Hard og god trening i SLC

2009-09-16


Vi i forbundsgruppa ligger nå i Salt Lake City og forbereder oss til en svært viktig og spennende sesong. Vi har nå vært her i litt over to uker, og det har vært to uker med mye hard, men svært god trening.

Det tok noen dager og tilvenne seg døgnrytmen og høydeforskjellen, men alle kom seg igjennom den perioden veldig greit. Vi har kjørt mye variert trening og en del mengde. Mye is selvfølgelig, men også en del sykkel, vekter, løping og barmarksøkter. Vi har f. eks syklet bakkedrag opp et fjell med navn "Big Cottenwood". For de som syklet helt til toppen, er det 27 km med bare stigning og man kommer opp på nesten 3000 moh.
 
Ellers har vi fått kjørt noen fine langturer på sykkel utover store ørkenlandskaper, litt kjedelig i lengden, men det er utrolig fint. På is har vi hatt svært mange gode kvalitetsøkter. Vi har kjørt mye hardt, men det er slik som må til på denne årstiden og som kommer godt med i sesongen. Alle på laget har vært svært positive og gjort sitt på alle økter. Vi storkoser oss sammen på samling, og det er utrolig viktig for at treningen skal bli 100% hver dag, og det har den vært!

Vi har også vært så heldig å fått ha med oss en kokk, Trond Skogvoll, som har vært her sammen med oss hele samlingen. Det har vært utrolig deilig å komme til feridiglaga lunsj og middag hver dag. Det har vært utrolig positivt på mange måter, ikke bare det at vi slipper å lage maten selv, men det at vi får i oss mat med en gang etter trening, og at det blir mye variasjon og næringsrik mat. Det er noe som er svært viktig når vi trener så mye som vi gjør. Legen vår, Tonje Flørenes og kostholdsekspert Christine Helle har også vært her og fulgt oss opp noen dager, og det har også vært utrolig positivt.

Lørdag gikk vi testløp, og med tanke på hvor mye vi har trent før dette løpet, vil jeg si at alle gjorde en svært god jobb. Noen satte til og med personlige rekorder, noe som ser svært lovende ut. Resultater kan dere finne HER.
 
Nå begynner vi å se lyset i tunnelen, og det er ikke mange dagene igjen før vi vender snuten over dammen igjen. Vi kommer hjem på søndag, og da skal vi være litt over en uke hjemme, før vi skal tilbringe 10 dager i Bjugn. Der skal blant annet startskuddet for første Norges Cup gå, og det blir utrolig spennendes. Etter det går det slag i slag utover, med både NC og NM på Hamar før det braker løs med World Cuper for de som kvalifiserer seg til det.

Vi håper og tror at dette skal bli en utrolig bra og spennende sesong, så vi gleder oss!

Håper dere der hjemme heier oss fram, enten det er framfor TV'en eller "live". Vi gjør alt, og satser alt på at dette skal bli en helt spesiell sesong! Vi setter utrolig stor pris på all støtte som vi får, det kommer utrolig godt med. Vi ses på isen!

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.