Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Medaljedryss til norske veteraner i sprint-VM

Av Sven-Åge Svensson  |  2009-01-14


De fleste av Norges medaljevinnere. Foran fra venstre: Renate Jeppsson (sølv i K35), Onar Westerheim (bronse i M60). Bak fra venstre: Martin H Fagna (gull i M75), Ivar Njøs (gull i M40), Arne Svanberg (gull i M85), Alf Gjølga (sølv i M60), Morten Henriksen (bronse i M50). Leif Harry Hansen (sølv i M65) og Ingunn Sandø (bronse i K45). De som ikke var tilstede, var Arne Kjell Foldvik (gull i M70), Geir Hestad (gull i M55) og Ivar Amundsen (sølv i M55).

Det første uoffisielle Veteran-VM i sprint gikk i Inzell den 14. og 15. februar. 165 løpere fra 13 nasjoner deltok, deriblant også en løper fra Australia, noe som ikke har forekommet tidligere i veteransammenheng.

Norge deltok med 29 løpere og gjorde det svært bra idet vi fikk fem mestere. Det var Arne Svanberg (M85), Martin H Fagna (M75), Arne Kjell Foldvik (M70), Geir Hestad (M55) og Ivar Njøs (M40). Ivar Njøs vant forøvrig foran den ikke ukjente Roberto Sighel. I tillegg fikk vi flere sølv- og bronseplasseringer. Det var snøvær på lørdag og tidlig på søndag. Først under 1000-meteren på søndag fikk vi opphold og skikkelig ispreparering. Da fikk vi føle hva isen i Inzell kan være god for. Arne Kjell Foldvik satte ny veteranverdensrekord sammenlagt med poengsummen 193,470.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.