Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Tre norske veteran-mestere
 
Av Sven-Åge Svensson | 2010-03-01

Det uoffisielle verdensmesterskapet for veteraner, «19th Masters' International Allround Games», gikk i Baselga di Piné, Italia, fredag, lørdag og søndag. Norge vant gull i klasse 35 år ved Thor Olav Tveter, IF Fram; i klasse 50 år ved Frode Eidsmo, Aktiv SK og i klasse 75 år ved Arne Kjell Foldvik, Spkl. Falken. I tillegg ble det både sølv- og bronsemedaljer.

En merkelig «sykdom» hadde imidlertid bredt seg blant de norske deltakerne. Én etter én ble diskvalifisert for feil veksling! Enten hadde de vekslet på startsiden, eller de hadde unnlatt å veksle på vekslingssiden. Blant andre røk noen av våre store medaljefavoritter ut på denne måten. Noen følte at de ble desorienterte fordi startsiden ligger på motsatt side av garderobebygningen, mens andre spøkte med at det måtte være Sven Kramer sin feilveksling i OL som var forbildet.

For øvrig var ikke værgudene til å spøke med på fredag. Løpene startet i sludd som frøs på isen, og det ble et skikkelig skareføre. Skøytene ble umulig å styre, og når noen falt, så skled de ikke bortover isen men begynte å slå kollbøtte. Det ble farlige tilstander, og én av de norske løperne ble slengt over vantet og ut på betongen. Heldigvis landet han på en snøflekk og skadet seg ikke nevneverdig.

Lørdag fikk vi imidlertid oppleve hvor strålende forholdene kan være her nede. I påskesol og på oljeis var det mange som gikk likt med sine innendørs perser. I alt var det 41 norske løpere som startet.

Thor Olav Tveter og Arne Kjell Foldvik gik til topps i henholdsvis 35- og 75-årsklassen.
Frode Eidsmo vant 50-årsklassen.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.