Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Kunstisen på Frogner utsettes
 
Av Hasse Farstad  |  2010-01-05


Frogner stadions nye kunstisanlegg blir ikke klart til Oscarløpet på skøyter, som lørdag 16. og søndag 17. januar skulle markere åpningen av den rehabiliterte og moderniserte idrettsbanen.

Denne konklusjonen trakk Idrettsetaten i Oslo kommune sammen med arrangørklubben Oslo Skøiteklub på Frogner stadion tirsdag ettermiddag.
Oscarløpet, som er Norgescupstevne, flyttes til Valle Hovin kunstisbane i Oslo, og holdes samme helg som opprinnelig planlagt.

Idrettsetaten tar sikte på å åpne Frogner stadion for allmenn bruk så snart som mulig. I første omgang vil det bli lagt naturis på banen.

Kombinasjonen av store snømengder og streng kulde skapte problemer i innspurtfasen for den nye kunstisbanen. Nå må man avvente de klimatiske forholdene utover vinteren, for å se om kunstisanlegget etter hvert kan komme i gang. En forsering av snøfjerning og islegging kunne ha medført risiko for å ødelegge nettet av fryserør.

Etter planen skulle det før vintersesongen startet, vært lagt et kunstgressdekke oppå banedekket. Senhøstes måtte dette arbeidet forskyves til våren, på grunn av risiko for så lave temperaturer at den nødvendige limingen av kunstgresselementene ikke ville holde.

For øyeblikket er rørene isolert av et kuldelag, og den kunstige innfrysingsprosessen vil paradoksalt nok ikke kunne begynne å fungere uten et forutgående, langvarig mildvær eller kunstig nedsmelting av kuldelaget rundt rørene.

Det siste alternativet ble beregnet av Idrettsetaten, men viste seg å være praktisk umulig å gjennomføre på det enorme arealet Frogner stadion utgjør.

Det synes ikke realistisk å regne med noe offisielt skøyteløp senere i sesongen, men Idrettsetaten vil arbeide for å gjøre nye Frogner stadion best mulig tilgjengelig for det skøyteløpende publikum og for skøyteskoler og bandy.

Neste sesong er OSK arrangør av NM hurtigløp allround, og ser frem mot denne begivenheten, som markerer at det er 109 år siden det første NM ble avviklet på Frogner stadion.

 
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.