Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Årets ildsjel:
19 sterke kandidater

 
2010-04-12

Da fristen utløp sist fredag var det kommet inn hele 19 forslag til Årets Ildsjel, som skal kåres på Skøytegallaen 1. mai. Samtlige forslag var meget vel begrunnet.

Juryen er overveldet, og har bestemt seg for å offentliggjøre hele kandidatlista med korte stikkordsbeskrivelser over hver enkelt kandidats fortjenestefulle meritter. Så får kandidatene leve i spenning fram til 1. mai. Vi anbefaler selvsagt flest mulig av de foreslåtte kandidatene om å melde seg på til Skøytegallaen, i tilfelle overtegning vil de selvsagt bli prioritert. Juryen vil også bemerke at med det store antall fortjente ildsjeler vi var i norsk skøytesport, kan vil holde det gående med Skøytegallaer i flere årtier til. Her er navnene på årets kandidater i alfabetisk rekkefølge:

Arne Borgersen, Geithus IL
Mangeårig klubbleder og hovedmannen bak oppbyggingen av et av landets sterkeste klubbmiljøer. En heltids skøyteentusiast!
 
Hege Bratli, Aktiv SK
Ei jente som aldri sier nei til en jobb for skøytesporten, det være seg som skøyteskoleleder eller dugnadsorganisator. Nøkkelperson i Valle-Hovin-miljøet, også rulleskøyte-entusiast.

Kjell Eikrehagen, Hol IL

Mannen som i mange år har sørget for god is på Hols utmerkede naturisbane. Humørspreder, miljøskaper og kontinuitetsbærer i Hol-miljøet.

Steinar Fagerheim, Bjugn/Ørland SK

Leder, lagbygger, organisator, motivator og inspirator for det voksende skøytemiljøet i Bjugn. Årelang fartstid i Trønderskjær.

Pieter Paul Furnée, Asker SK

Entusiastisk og engasjert sportslig leder i Asker, perfeksjonist og nøkkelperson ved store og små arrangementer på kunstisbanen i Asker.

Hilde Grøndahl, Storhamar IL

Mangeårig trofast pådriver for kunstløps-skøyteskolen på Hamar, stiller ALLTID opp, gjør alt fra vaffelsteking til å instruere nybegynnere på isen.

Henning Hagelund, Aktiv SK

Mangeårig leder av hovedstadens største skøyteklubb, entusiastisk og meningssterk talsmann for skøytesporten i Oslo.

Knut Hellem, Bjugn/Ørland SK

En av hovedmennene bak Fosenhallen, dugnadsorganisator par excellence.

Tor Helge Hetland, Stavanger SK

Mangeårig pådriver for skøytehall i Stavanger, nå er målet like rundt hjørnet.

Jon Arne Hugudal, Tynset IF

Etter at han la opp som aktiv for 40 år siden er han fortsatt, leder, administrator, starter, sjåfør og i de senere år ikke minst trener for skøytemiljøet på Tynset.

Per Thomas Huth, Båstad IL

Hovedmannen i skøytemiljøet i Østfold gjennom mange år, klarte det “umulige” å flytte kunstisanlegget fra Moss til Båstad.

Ola Halvar Jorde, Gol IL

Blid og optimistisk skøyteentusiast på Gol gjennom flere årtier, krumtapp i skøytegruppa. Gols skøytepotet, kan brukes til alt.

Helge Kastet, Asker KK

Mannen som gjennom timer med gratis innsats har stått bak tilretteleggelse av det nye dommersystemet i kunstløp, og brakt norsk kunstløp i forkant av den teknologiske utviklingen.

Olaf Schaug Pettersen, Narvik SK
Uslitelig entusiast, trener og leder i Narvik og Nord-Norge i over 40 år, uten Olaf har Narvik vært ute av skøytekartet for lengst.

Jon Skarli, Dølemo IL

Skogsarbeideren og skøyteentusiasten som anla skøytebane på stedet som nesten ikke finnes på kartet, Dølemo. Nå uunnværlig banemann i Arendal.

Ansgar Skavhellen, Fana IL

Altmuligmann i Fana IL, trener, lagleder, sjåfør, hjemmesideredaktør, stevnearrangør, sier aldri nei til en jobb. Tidligere VM-deltaker i padling, nå entusiastisk opptatt av frosset vann.

Arne Ihle Skuterud, Geithus IL

Entusiastisk og positiv nøkkelperson i oppbyggingen av treningsmiljøet på Furumo gjennom mange år, med årelang trenererfaring.

Jens Vasaasen, Stange Spk

Mangeårig leder i skøytemiljøet på Stange, med utallige frivillige arbeidstimer for å klargjøre naturisbanen i lokalmiljøet. Viktig nøkkelperson ved arrangement i Vikingskipet.
Georg Wiig, Fana IL

En ekte skøyteentusiast som stiller opp på Slåtthaug som speaker og stevneorganisator ved alle anledninger, og holder orden på tall og statistikker i det voksende Hordalands-miljøet. Mangeårig kretsleder.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.