Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Håvard ble Årets skøyteløper
 
Av Erland Kroken | Foto: Kirsti Biseth  2010-04-27

Årets kunstløper, Erle Harstad, flankert av søstrene Camilla og Anne Line Gjersem. Årets ildsjel, Arne Borgersen, intervjues av Dag Erik Pedersen.

Skøytegallaen ble akkurat det arrangørene håpet på: En vellykket fest for de aktive, skøytesporten og supporterne. Vel 300 gjester og inviterte kunne juble for priser og utmerkelser, for Melkesyra, Jørn Hoel, RadioJam og ikke minst konferansier Dag Erik Pedersen som ledet det hele. Årets Skøyteløper ble ikke uventet Håvard Bøkko.

Arrangementskomiteens leder, Petter Ellingsen, kunne på vegne av komiteen ønske alle velkommen. For første gang var skøyte-Norge samlet til en galla. Han ga uttrykk for spenning om oppslutningen om ideen, da den endelig ble besluttet, at ja, galla skal vi invitere til.

– At vi i kveld er 300 gjester er helt fantastisk og gleder et skøytehjerte, sa han fra scenen. Svært hyggelig at flere prominente personer også var tilstede, blant annet tidligere presidenter, Hroar Elvenes, Martin Holtung og Finn Bakke.
 
Etter tapasbuffé, drikke, kaffe og dessert tok konferansier Dag Erik Pedersen over. NRK-manne ledet oss gjennom kvelden. Juryen for tildelingene hadde jobbet hardt med sin oppgave, å plukke ut 9 verdige vinnere i priskategoriene. Og følgende vant i de forskjellige kategoriene:

  • Årets overraskelse hurtigløp: Gulllaget i lagtempo fra junior VM i Moskva: Håvard Holmefjord Lorentzen, Fana IL, Simen Spieler Nilsen, Arendal SK, Sverre Lunde Pedersen, Fana IL
  • Årets overraskelse kunstløp: Camilla Gjersem, Asker KK
  • Årets ildsjel: Arne Borgersen, Geithus IL
  • Årets trener: Jarle Pedersen, Fana IL/ NSF
  • Årets talent kunstløp: Anne Line Gjersem, Asker KK
  • Årets talent hurtigløp: Hege Bøkko, Hol IL
  • Årets kunstløper: Erle Harstad, Asker KK
  • Årets kvinnelige hurtigløper: Maren Haugli, Jevnaker IF
  • Årets Skøyteløper: Håvard Bøkko, Hol IL
     
  • Les juryens begrunnelser
  • Se bildene fra gallaen

Tildelingene ble ledsaget av innslag på storskjerm og musikk. Begge æresgjestene som var tilstede, Knut «Kuppern» Johannessen og Ådne Søndrål fikk æren av å dele ut priser, og begge ga tydelig uttrykk for at norsk skøytesport går mot en ny stor tid.

– Så mange gode juniorløpere tror jeg vi aldri har hatt før, sa Ådne Søndrål.

President Vibecke Sørensen fikk æren av takke arrangementskomiteen for innsatsen, og håpet at Skøytegallaen er kommet for å bli. Prisutdelingene ble avrundet med Jørn Hoel og hans storslager «Jeg har en drøm». Utover i de små timer spilte bandet RadioJam opp til dans.

Gjenlyden blant alle gjestene var tydelig og enig med skøytepresidenten: Skøytegallaen er kommet for å bli.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.