Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Vår nye sjef på vekslingssiden

Av Gunnar Nygård  |  2010-01-07


Landslagets nye sjef på vekslingssiden, Jarle Pedersen, har en lang og allsidig skøytebakgrunn.
 
– Det har vært ei hektisk tid. Mange brikker skulle på plass i løpet av svært få dager, og det var en utfordring å bli kjent med 14-15 løpere. Heldigvis ble det roligere etter hvert.
 
Dette sier vår nye forbundstrener i hurtigløp, Jarle Pedersen, som kastet seg nærmest hodestups inn i en ny jobb rett før verdenscupløpene i Amerika før jul.

– Nå er det roligere, og vi er i ferd med å bygge opp en fin lagfølelse. Det er en trivelig, positiv gjeng som Johann og jeg jobber med, sier Jarle som kunne glede seg over gode prestasjoner av løperne sine i de to første verdenscupstevnene.

Individuell optimalisering
Siden han startet arbeidet i en slags unntakstilstand, måtte treningsopplegget legges deretter.

– Vi har ikke vært så nøye med våre egne treningsprinsipper. Det viktigste har vært å justere og optimalisere løpernes opplegg individuelt. Det har vært en utfordring treningsmessig.

Mer kortbanetrening i sprint
– Som gammel sprinter; gjør du deg noen tanker om norsk sprint i dag?

– Vi må bli flinkere til å huke tak i talentene, og jeg tror vi må tenke mer kortbanetrening. Jeg har også sans for det Kleven og Hvammen har gjort sammen med trener Frode Rønning. De har søkt samarbeid med finnene. Vi har mye å lære av dem i sprint, og kanskje vi kunne gi dem noe tilbake på langdistansene.

Foreløpig tenker ikke Jarle lenger enn ut inneværende sesong, tilsvarende kontrakten han og Johann har med skøyteforbundet.

Sjetteplass i OL
Jarle har en allsidig skøytebakgrunn. 55-åringen trådte sine barneskøyter i Kåfjord i Alta. Bortsett fra et par år i Lambertseter SK, representerte han i alle sine aktive år Bossekop UL på skøytebanen. Sin største sportslige framgang opplevde han i OL i Lake Placid i 1980, der han ble nummer 6 med 38,83 på 500-meteren. Han fikk også med seg to sprint-VM og 23 landskamper.

Etter at den aktive karrieren var over, har han vært trener. De siste 13-14 årene har han vært en sentral skikkelse som trener og leder i Fana ILs aktive skøytegruppe. Av utdannelse er han fysioterapeut, og han har i to perioder fulgt med det norske landslaget i egenskap av sin profesjon. Han er bosatt i Os utenfor Bergen, bare 20 minutters kjøring fra skøytebanen på Slåtthaug. Han har tre barn og to barnebarn.

Liker å fiske
– Får du tid til noe annet enn familie, jobb og skøyter?

– Når mulighetene byr seg, liker jeg å dra på fjorden og fiske. Ellers prøver jeg å holde meg i form, både på sykkel og til fjells, sier han.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.