Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Inspirerende samling
for 51 unge talenter

 
Av Gunnar Nygård  |  2010-08-12


Harstad SKs Hannah Richardsen sammen med Hege og Håvard. (Foto: Jens Haugen)
 
I samarbeid med generalsponsor Statnett har Norges Skøyteforbund denne uka arrangert en treningssamling for unge hurtigløpstalenter. 51 løpere i alderen 10 til 16 år har vært samlet i forbindelse med sommerisen i Vikingskipet på Hamar.

– Det er en flott gjeng! Her er det mange skøytetalenter, sier hovedtrener Lasse Sætre. Han understreker at selv om det trenes mye på en slik samling, er kanskje det sosiale aspektet aller viktigst; de unge blir kjent med hverandre og har det gøy sammen.

Løperne har bodd på Toneheim folkeskole, og i tillegg til skøytetreningen på is har det vært mye barmarktrening, bading og moro på timeplanen. Seks ungdommer fra Gävle i Sverige har også vært med på samlingen.

Ekstra populært var ei treningsøkt sammen med Norges beste skøyteløpere. Håvard Bøkko & Co deltok som instruktører, og etterpå var alle samlet til en prat i auditoriet i Vikingskipet. Håvard og Hege fortalte om sine skøytekarrierer, og de ga mange gode råd til de unge, som på sin side var svært vitebegjærlige og stilte en rekke spørsmål om alt fra treningsmengder til kosthold, musikk og kjærester.
Henrik Christiansen ordner på lua til klubbkamerat Martinius Elvebakken. (Foto: Gunnar Nygård)
Vegard Hansen sammen med hovedtreneren for Statnettsamlingen, Lasse Sætre. (Foto: Gunnar Nygård)
– Alt som ikke er sofasitting, er trening. Tren allsidig, vær med på mange aktiviteter og ha det moro, var blant rådene som søsknene Bøkko ga. Verken Hege eller Håvard var blant de beste tidlig i karrieren, og de hadde lært å være tålmodige, fortalte de.

– Det har vært ei kjempebra uke. Opplegget er helt topp. Vi har trent mye, men det har blitt tid til mye annet i tillegg, sier 15 år gamle Vegard Hansen fra Kongsvinger SK. Han deltok også på tilsvarende samling i fjor og synes han har lært mye. Han håper på framgang utover i sesongen, og han har satt seg konkrete tidsmål han skal jobbe mot.

Treningsøktene har blitt mange og harde både på barmark og is i Vikingskipet.
Trenere under samlingen har vært Nina Tørset, Odd Øystein Langegård, Renate Jeppsson med hovedtrener Lasse Sætre og leirleder Terje Ulsrud. Innetreningene har vært ivaretatt av Odd Øystein med fullt trøkk på treningene og lydanlegget!

Lasse sier at han har fått mange meget positive tilbakemeldinger om at Toneheim er et meget bra sted for innkvartering, bespisning og med fine, varierte muligheter for ballspill og uteleker.

– For å gjøre treningene mer variert la vi inn en dag med svømming og vannlek i Ankerskogen, spør om det populært! Hver kveld etter middag ble dagens økt evaluert. På denne måter fikk vi skaffet engasjement og fått frem alternativer over hva vi holder på med, og ikke minst et forsøk på å gjøre opplegget mer attraktivt. I tillegg har vi videofilmet hver enkelt deltaker og vurdert forbedringspotensialet, sier Lasse.

På avslutningsdagen for samlingen ble «Statnettlekene» arrangert. Her var det diverse aktiviteter og oppgaver av forskjellig vanskelighetsgrad som skulle løses. Det ble utdelt premier til alle!! Her var det bare vinnere.

– En takk til dere deltakere for positiv innstilling og oppførsel. Det har vært en hyggelig
gjeng å jobbe med. Her er det mange nye lovende skøytetalenter å ta vare på. Mange vil nå langt dersom iveren beholdes og dere fortsetter på denne måten. I år har vi dessuten hatt gleden av å ha med seks svenske deltakere som har glidd veldig godt inn og blitt integrert med de øvrige deltakerne, sier Lasse.

Sommeris-ukene avsluttes med Sommerløpet lørdag. Selv om mange av de unge sikkert er «stinne» av trening, blir det sikkert satt flere personlige rekorder i sesongens aller første løp!

FOTOGALLERI
Klikk på de små bildene for å se dem i større format!
Alle fotos: Jens Haugen

Aktiv SK
Fv. Hege Bøkko, Kjetil Stiansen, Håvard Bøkko, Mari Hemmer. Foran: Ola Kroken, Allan Dahl Johansson.

Asker SK:
Foran f.v. Vebjørn Njåtun Krøyer, Martinius Elvebakken, Emma Lindeijer. Bak f.v.: Hege Bøkko, Henrik Christiansen, Ida Njåtun, Håvard Bøkko.

Fana IL:
Cassandra Skavhellen sammen med Hege Bøkko, Sverre Lunde Pedersen og Håvard Bøkko.

Gjøvik SK:
Foran f.v. Kristian Ulekleiv, Emma Rønning, Mari Ulekleiv Bak f.v. Hege Bøkko, Marius Lund Sunde, Stian Fossumstuen, Håvard Bøkko.

Hamar IL:
F.v. Hege Bøkko, Leif Marius Ovli, Kristian Aabakken, Even Johansen, Andreas Nyberget, Ivar Refsdal, Håvard Bøkko.

Harstad SK:
F.v. Hege Bøkko, Hannah Richardsen, Håvard Bøkko.

 

Jevnaker IF:
Foran f.v. Stian Bergstrøm, Sindre Magnusen, Sander Mikkelsen, Ola Haugli, Håkon Ruden Bakken, Fredrik R. Brørby, Magnus Bakken Haugli. Bak f.v. Hege Bøkko, Marie Bakken Haugli, Tommy Ruden Bakken, Christoffer Rukke, Guro Bergstrøm, Martin Sørslett Olaussen.

Kongsvinger SK og Sand IF:
F.v. Hege Bøkko, Vilde Bakkeli Sand, Ida Sanderud, Thea Fløiten, Sondre Bunes, Lasse Sætre, Per Ringnes, Marcus Bakkeli Sand, Hallgeir Engebråten, Vegard Hansen, Håvard Bøkko.

 

Leinstrand IL:
F.v. Hege Bøkko, Anna Holstad, Nina Tørseth, Magnhild Ekrem, Håvard Bøkko.

 

Sandefjord SK:
Fv. Hege Bøkko, Maren Møller Bergli, Håvard Bøkko.

 

 

Stange SpK:
F.v. Hege Bøkko, Inga Anne Vasaasen, Håvard Bøkko.

 

Tynset IF:
Jostein Maageng Lund løftes av f.v. Even Johansen, Hege Bøkko, Håvard Bøkko.

 

Tønsberg Turn:
Fv. Hege Bøkko, Vetle Stangeland, Rasmus Stridh, Mikael Flygind Larsen, Erling Skalevold, Fredrik van der Horst, Harie Melvold, Håvard Bøkko.

Sverige:
F.v. Hege Bøkko, Amanda Björkman, Tilda Carlsson, Nils van der Poel, Amanda Hallberg, Hanna van der Poel, Malin Wickström, Håvard Bøkko.

 
Ungdommer, eliteløpere og trenere sammen på isen i Vikingskipet. Klikk på bildet for å se en større versjon! (Foto: Gunnar Nygård)

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.