Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

August og Tormod yppet seg mot verdenseliten
 
Av Ivar Sletsjøe  |  2011-02-11


August Theodor Haugen foran Tormod Bjørnetun Haugen. (Arkivfoto)
 
De to Sandefjord-guttene August Teodor Haugen og Tormod Bjørnetun Haugen imponerte stort da de fulgte verdens beste rulleskøyteløpere med regjerende verdensmester Bart Swings i spissen fra start i Boppard til mål i Koblenz.
 
August sin slutttid 54,09 (18. plass på 38km), gir en gjennomsnittsfart på utrolige 42,15 km/t! Løpet ble vunnet av Belgieren Ferre Spruyt på tiden 53,49, mens Bart Swings denne gang måtte ta til takke med 5. plass med 54,03.

Tormod var fremme i tet kort før målgang, men ble straks "hentet" og satt på plass av Swings som helt tydelig ikke ville ha noe innblanding fra en norsk "amatør". Til tross for sine friske kraft krevende angrep i sluttfasen, kom Tormod inn til sterke 54,32 (22).

Jan Terje Sørlie og Tore Solli måtte slippe tet feltet etter ca. 10 km. Jan Terje posisjonerte seg fint blant de nest beste og fikk sterke 58,22 (37) i slutttid, mens Tore fikk 59,50 (49). Han ble liggende og dra på en gruppe i det meste av løpet i en snitt fart på 38 km/t, og ble av sine konkurrenter be hørlig takket etter innkomst.

Jan Terje viser igjen at han trives bedre på asfalt og rulleskøyter enn klapp skøyter og is, mens Tore fikk bekreftet at "motoren" er i orden og at svinger og motbakker ikke er av Tores favoritter.

Sofie Karoline Haugen deltok på dette nivå for første gang, og valgte ikke stå med lua i handa men la seg på hjul med tetgruppa. Det var bare et felt med "broleggning" ca. 10 km fra mål som skilte henne fra å følge de beste helt inn. Sofie ble nr. 23 i den skarpe konkurransen med sterke 1.09,25. Kvinneklassen ble vunnet av Jena Gegner på 1.06,02.

Løpet ga Sandefjords løperne mye gøy og fine opplevelser, og det viste med all tydelighet at veien frem til verdenstoppene ikke er avskrekkende. Arrangørens for hånds beskrivelse av løpet: "Hochgeschwindigkeitsspetackel am Rhein" kan i etter kant bekreftes å være riktig. Det er bare å ta av seg hatten for løperne som evner å være med på dette nivået, Sandefjord er uten tvil Norges rulleskøyteby. Hele byen bør være stolte av å kunne lese en internasjonal resultat liste der Sandefjord Skøiteklub figurerer blant verdens beste proff lag.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.