Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Skøytebutikk i Vikingskipet
 
Av Åge Dalby  |  2011-12-21


Stein Andersen har åpnet skøytebutikk i Vikingskipet. (Foto: Åge Dalby)
 

Vikingskipet har endelig fått skøytebutikk – etter 18 års drift. Mannen bak idé og gjennomføring er entusiasten Stein Andersen (63) – pensjonert lektor ved Hamar katedralskole og velkjent i skøytemiljøet siden 1960-årene.

– Jeg har alltid savnet en slik butikk i nasjonalanlegget. Adgang til lån og kjøp skøyteutstyr burde vært en selvfølge i hallen for lenge siden, sier Stein Andersen som så muligheten i høst, da han ble pensjonist etter 27 år som lektor og inspektør ved Hamar katedralskole.

Samarbeid med Robito
– Kjell Almenning, som i en årrekke har drevet skøytebutikken Robito i Tønsberg, er min mentor og veileder. Han er også en av de viktigste vareleverandørene, sier Andersen som foreløpig holder til i VIP-lokalene i Vikingskipet. Med tiden håper han å kunne flytte virksomheten permanent til publikumsomområdet ved resepsjonen i inngangspartiet til hallen.

– Jeg må flytte butikken under World Cup-arrangementet i februar, men det skal nok gå bra, sier Andersen som er meget godt fornøyd med at Vikingskipet nå har permanent isflate det meste av vintersesongen.

Leier ut 130 skøytepar
– Hvordan er interessen for butikken?
– God og økende. Jeg selger alle typer skøyter av ulike kvaliteter og priser. Her finnes også trikoter, treningstøy og slipestativer. Videre har jeg 130 par skøyter til utleie – av disse er 30 par for lengdeløp. De andre parene er for bandy og kunstløp. Jeg sliper også skøyter av alle slag.

– Mange ønsker å prøve skøyter for hurtigløp, og interessen for klappskøyter er betydelig, sier Andersen som opprinnelig kommer fra Harstad. Han var aktiv juniorløper og reiste til Oslo i 1966 for studier ved universitetet og Norges idrettshøgskole.

Deltok i fem OL
Stein ble raskt skøytetrener i Oslo Idrettslag og fikk etter hvert ansvar for Lisbeth Berg (Korsmo). Han har vært med i Norges OL-tropp hele fem ganger – med ulike oppgaver innenfor en periode på 26 år.

  • 1976 Innsbruck: Landslagstrener for damene. OL-bronse på 3000 meter for Lisbeth Korsmo.
  • 1984 Sarajevo: Landslagstrener for damene.
  • 1994 Lillehammer: Hurtigløpskonsulent i LOOC og dommer kortbane.
  • 1998 Nagano: Dommer kortbane.
  • 2002 Salt Lake City: Dommer kortbane.

– Noe av det gledeligste er at så mange unge vil gå på skøyter i Vikingskipet. Men det er samtidig mange som ikke vet at innendørsbanen nå er det nye alternativet for gamle Hamar Stadion som er jevnet med jorden for å gjøre plass til et gedigent varehus, sier Stein Andersen – spent på livet som «kremmer» i Skipet.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.