Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Olympisk utmerkelse til
Åge Dalby og Arild Gjerde
 

Av Gunnar Nygård  |  2011-01-06


Åge Dalby og Arild Gjerde, begge blant annet kjent for sin store og mangeårige innsats for norsk skøytesport, blir torsdag 19. mai tildelt Vikelas-plaketten for sine bidrag til å kartlegge den olympiske idrettshistorien.

Det er organisasjonen International Society of Olympic Historians (ISOH) som står bak tildelingen, og plaketten er oppkalt etter den aller første presidenten i den Internasjonale olympiske Komité, grekeren Demetrios Vikelas (1835-1908). Han ledet IOK fra 1894 til 1896. ISOH har 430 medlemmer i 52 land.

Tildelingen skjer i Riksidrottsmuseet i Stockholm, og etter seremonien er prisvinnerne invitert til en mottakelse som ledes av den ikke ukjente skøyteløperen Tomas Gustafson, som er nestleder i den svenske OL-komiteen.

Åge blir hedret som hovedforfatter av de nylig utkomne bøkene «Olympiske Vinterleker» og «Olympiske Sommerleker», mens Arild får plaketten for omfattende organisatoriske bidrag og research som blant annet har resultert i det mest omfattende olympiske sted på Internett: www.sports-reference.com/olympics/. Her blir 120 000 olympiere presentert med biografiske opplysninger og OL-resultat.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.