Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Trivelig vårsamling i Sudndalen
 
Av Jarle Bruun  |  2011-06-09


 

En god gjeng skøyteløpere, ledere/trenere og foreldre samlet seg torsdag kveld etter første treningsøkt på Hermon Høyfjellssenter i Sudndalen. NSF region Furumo og Buskerud skøytekrets stod for samlingen som i alt samlet ca. 90 deltagere med stort og smått.

Skøyteløpere utenfor Buskerud skøytekrets og Region Furumo var også med, blant annet løpere ifra Hamar og Sandefjord. Maren Møller Bergli, Martine Lilløy Bruun og Henriette Lilløy Bruun var med ifra Sandefjord. Trenerutvalget i Region Furumo hadde ansvaret for treningsopplegget. Primus motor Reidun Bøkko og Mona Norhaug Faleide i samarbeid med Hermon Høyfjellssenter stod for et meget godt tilrettelagt opphold for alle og det ble servert meget god mat både på høyfjellsenteret og mellom treningsøktene.

Torsdag morgen syklet en del av de aktive ifra Geithus og var lykkelig framme på kvelden etter nesten 20 mil på sykkelen, den andre delen av de aktive var gjennom et teknisk program + spensttrening, før bading i fjellbadet og en meget god middagsbuffet.

Alle viste stor treningsiver og det stod ikke på innsatsen. Arne Skuterud hadde hovedansvar for alle treningene og informasjon på temasamlingene om kveldene, han fikk meget god og kvalifisert hjelp av andre klubbtrenere og landslagsløperen Cristoffer Fagerli Rukke som var med hele helga. Foreldre hjalp også til.

 
 

Hele fredagen gikk med til fjelltur hvor nesten alle gikk Aurlandsdalen opp (fra Vassbygdi til Østerbø). Dette er en tøff tur med mange stigningsmeter og turen ble en veldig god treningsøkt for alle.

Lørdag med ble det gjennomført en teknisk drill + bevegelighetstrening, før energitrappa ble tatt i bruk, trappen med 408 trinn i meget bratt oppoverbakke ble forsert av de fleste 3-5 ganger. kjempeinnsats av alle de aktive + noen litt eldre som strevet seg opp til toppen. Etter en god lunsj i solen gikk turen tilbake til Hermon og gruppe arbeid med diverse øvelser. En dag til med meget god innsats av alle.

Søndag formidag syklet "sykkelgjengen" ned mot Geithus igjen og resten ble igjen for en ny teknisk økt, med tekniske øvelser og spensttrening.

Treningsoppleget og det administrative var meget bra tilrettelagt, og i tillegg var værgudene nok engang på vår side hele helga, vi gleder oss allerede til neste gang!
De aktive var veldig fornøyd med hele "opplegget"; det var morsomt, lærerikt og utfordrende å trene sammen med aktive fra andre klubber/regioner.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.