Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Suksess for
Summer Skate Challenge

 
Av Svenn Erik Ødegaard  |  Foto: Lars Erik Vollebæk  2011-08-14


Fra fellesstarten: Ole Bjørnsmoen Næss i teten foran Alexis Contin, Joel Eriksson og Simen Spieler Nilsen.
Rundt 500 tilskuere storkoste seg under fredagens Summer Skate Challange i Vikingskipet. HOA, sammen med NSF og Hedmark Skøytekrets sørget for at det ble en skøytefest for de frammøtte. Her fikk man oppleve kortbane, kunstløpoppvisning og nyvinningen fellesstart.

Stevnet startet med kortbane. I herreklassen var det Joel Eriksson fra Sverige/CBA som vant duellen mot Mats Roger Jensen i finalen. Kvinneklassen ble vunnet av Hilde Røgeberg Pedersen fra Geithus. Etter dette fikk man oppleve en fantastisk oppvisning av kunstløperskene Madeleine Torgersen, Sine Marie Leite (begge OSK) og Ann Julie Arnesen (Storhamar Kunstløpklubb). Her fikk publikum virkelig se hvilke fantastiske idrettsutøvere vi har i våre talentfulle kunstløp utøvere.

Fellesstarten for junior C ble også en severdighet. Ola Kroken fra Aktiv rykket fra resten av feltet og vant den innlagte spurten. Det så lenge ut til at oslogutten også skulle ta hjem sluttseieren, men Vetle Stangeland fra Tønsberg Turn ville noe helt annet. I spurtoppgjøret tok Stangeland hjem seieren.

I hovedfeltet stilte hele 25 løpere (kvinner og menn) på startstreken. 15 år gamle Magnus Kristensen fra Arendal tok kommandoen fra start og sørget for at feltet var nødt til å sette opp tempoet helt fra første skøyteskjær. Klubbkamerat Simen Spieler Nilsen stakk imidlertid av med første spurtseieren. I denne spurten fikk han med seg Alexis Contin fra CBA. Etter spurtrunden fortsatte franskmannen kjøret. Verken Spieler Nilsen eller resten av feltet klarte å følge. Etter hvert tok Joel Eriksson opp jakten på Contin. I den andre spurtrunden klarte han å nå igjen utbryteren og vant løpets andre spurt. Samme Eriksson klarte og holde ledelsen helt til mål. Contin ble nummer to, mens Lars Elgersma spurtet inn til tredjeplass. Beste norske i fellesstarten ble Espen Tveit på fjerdeplass. Blant jentene var det Nicole Garrido som seiret.

Det var ikke bare publikum som koste seg. Både løpere og arrangører var skjønt enige i etterkant at dette var en konkurranseform som virkelig fenget. Løperne var skjønt enige om at dette var en meget artig konkurranseform som måtte gjentas.

Sine Mari Leite under kunstløpoppvisningen.
 
Siri Moseng Reiersen i kortbaneløpet.
Fra mennenes kortbaneoppgjør: Kristian Fredriksen foran Mats Roger Jensen, Joel Eriksson og Gisle Elvebakken.
Det var bred enighet om at fellesstart var en artig konkurranseform.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.