Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Rapport fra Statnett-
samlingen på Hamar

 
Av Camilla H. Farestveit  |  2011-08-27


Fra aerobic-treningen på Toneheim.
 
Statnettsamling 7. – 12. august 2011
  • Trenere: Lasse Sætre, Edel Therese Høiseth, Renate Jeppsson, Odd Øystein Langegård, Henrik Christiansen og Camilla Helene H. Farestveit.
  • Ledere: Terje Ulsrud og Hege Bratli.

Søndag ettermiddag møtte i overkant av 6o spente løpere opp på Toneheim Folkehøgskole. Etter romfordeling og innflytting var det klart for middag etterfulgt av informasjonsmøte. Her ble reglene for samlingen tydelig gjennomgått.

Hver dag ble det gjennomført to treningsøkter. Løperne viste stor motivasjon og treningsglede.

  • Mandag: økt 1: Bli kjent-leker + Lavarbeid, økt 2: Is, tilvenning.
  • Tirsdag: økt 1: Aerobic med Odd Øystein, økt 2: Is, rolige runder + teknikk
  • Onsdag: økt 1: Is, 300/500m + svingteknikk, økt 2: Is, Tempo
  • Torsdag: økt 1: Svømming, økt 2: Is, sprint.
  • Fredag: økt 1: STATNETTLEKENE!

I løpet av uken var løperne delt i tre grupper etter alder. Gruppene trente stort sett sammen likevel og kun på isen var de helt delt. Dette fungerte veldig bra og det var nok motiverende for de yngste å få trene sammen med de eldste!

Aerobic med Odd Øystein var nok et høydepunkt for mange. Det var i alle fall den hardeste treningen i løpet av uken! Der fikk både løpere og trenere utfordret seg med dans, styrke, spenst og koordinasjon. Veldig gøy!

Hver is-økt startet med å jogge fra Toneheim til Vikingskipet. Før det var klart for is så ble det gjort litt lavarbeid, tøying, spenst og stigningsløp. Etter øktene jogget alle sammen tilbake til Toneheim. En is-økt ble alle løperne filmet og etterpå fikk de se filmen og de fikk mulighet til å få litt tips om teknikk.

I løpet av uken var vi så heldig å få besøk av Antidoping Norge og Kjetil Andre Aamodt. De holdt hvert sitt foredrag. Løperne fikk da høre om rutinene rundt dopingkontroller og de fikk lære litt om holdninger til doping. Aamodt fortalte om hvordan han trente som ung, motivasjon, støttende foreldre og at det viktigste hele tiden var å gjøre sitt beste og ha det gøy!

Torsdag kveld kom forbundsgruppen på besøk på Toneheim og alle sammen fikk servert grillmat. Dette var stor stas blant løperne på Statnettsamlingen. De fikk mulighet til å snakke med landslagsløperne og de stilte dem masse spørsmål!

Fredag var det klart for STATNETTLEKENE! Løperne ble delt i fem konkurrerende lag. De gikk rundt og sanket poeng på fem forskjellige poster, før alle lagene ble samlet i finalen. Postene bestod i frisbee, volleyball, quiz, kasteøvelser og huskelek. Finalen var en vannstafett gjennom en hinderløype. Alle lagene viste skikkelig innsats og det ble ganske jevnt til slutt.

I løpet av samlingen fikk løperne lue, hettegenser, t-skjorte og maxim drikkeflaske. Dette var stor stas!

Det har altså vært en vellykket samling! Det var artig å se hvor sammensveiset løperne ble i løpet av uken. Nå turte de plutselig å snakke med «motstanderne», og varme opp sammen under Sommerløpet. Dette er nok et av de viktigste resultatene av samlingen!

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.