Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Får Kristiansund
vår neste skøytehall?
 
Av Erland Kroken  |  2012-08-31


Kunstisbanen i Kristiansund kan bli landets fjerde skøytehall. Og det raskere enn noen hadde trodd. Byen har store planer for idrettsanlegg, og overbygg over kunstisbanen er et av dem.

Tor Olsen, primus motor og ildsjel for skøyter i byen er svært optimistisk.

– Med de milde og regnfulle vintrene vi har hatt de siste årene, sliter vi med å holde både is og aktivitet på isen. Et overbygg vil gjøre at vi får stabile forhold hele sesongen. Det er gull verdt for skøytemiljøet i byen og hele regionen. På flotte vinterdager har det myldret av folk på isen. Det vil vi ha gjennom hele sesongen med et overbygg, forteller Olsen.

Overbygget som er planlagt og som vurderes, er en såkalt Besthall-løsning, en kraftig duk med kraftige stålkonstruksjoner (bildet). Dette er en løsning som flere skøytebaner i Norge nå har vist interesse for. Årsaken er åpenbar – det er langt rimeligere enn å bygge en «vanlig» hall.

– Både Stord og Arendal har meldt sin interesse for dette prosjektet, sier Olsen.

Kommunen i Kristiansund vurderer i disse dager en kraftig oppgradering av idrettsanleggene knyttet til Atlanten område. Her er det i dag fotball, friidrett og altså – skøytebane. En avklaring om fremdrift kommer sannsynlig i løpet av denne høsten.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.