Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Tre norske veteran-verdensmestre i allround
 
Av Sven-Åge Svensson  |  2012-03-12


Det 21. uoffisielle veteran-verdensmesterskapet i allround gikk i Erfurt fredag, lørdag og søndag. På bildet ser vi de tre norske klassevinnerne, fra v. Arne Kjell Foldvik, Spkl Falken (M75), Martin Fagna, Nordhordland SK (M85) og Erik Vea, Aktiv SK (M60).

Det var altså «gamlegutta» som var mest å stole på denne gangen. Arne Kjell tok for øvrig sitt sjette mesterskap, Erik sitt femte og Martin sitt tredje, men han har også to sprintmesterskap. Vi gratulerer!

Av andre, gode norske prestasjoner kan vi nevne at Geir Hestad, Harstad SK og Alf Gjølga, Bjugn-Ørland SK tok sølvmedaljer, mens Renate Jeppsson, Nesodden IF (L35), Frode Eidsmo, Aktiv SK (M50) og Ragnvald Næss, Narvik SK (M55), tok bronse.

Etter en del forfall ble det 37 norske deltakere. Totalt var det nesten 200 løpere fra 15 nasjoner som deltok. Den som hadde lengst reisevei, var Frank Anderson fra Australia. Stevnets eldste deltaker var den gamle kjenningen Wim De Graaf fra Nederland. Hans eksakte alder vet vi ikke, men den er i alle fall godt over 80.

Tyskerne var rutinerte arrangører og spesielt flinke til å holde tidsskjemaet. Neste år går mesterskapet i Inzell.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.