Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Junior-NM på Furumo
 
2012-01-11


Geithus IL Skøyter arrangerer norgesmesterskapet for
juniorer allround på Furumo kunstisbane lørdag 4. og søndag 5. februar.

På guttesida har Norge den sterkeste juniorklassen noensinne, og de
tre beste gjorde allerede i fjor storeslem i junior VM ved å tapetsere
pallen.

– Vår lokale favoritt er naturlig nok vår egen Kristian Reistad Fredriksen, som denne sesongen har gått seniorverdenscup sammen med Sverre Lunde Pedersen og Håvard Holmefjord Lorentsen fra Fana. Vi har også store forhåpninger til Martin Bjertnes, som ble årets junior-norgesmester i sprint. Vi håper han kan nærme seg de store favorittene, sier Arne Borgersen i GILs skøytegruppe.

Også på jentesida stiller arrangørklubben sterkt, med Ellen Bjertnes som klar favoritt.

– Men også hun må prestere opp mot sitt beste i kampen mot de andre jentene, i særdeleshet Sandefjords Sofie Karoline Haugen, sier Arne.

Som prøvepar lørdag klokka 11.45 blir det en duell mellom de tidligere storløperne Atle
Vårvik og Nils Einar Aas på 500 meter. Vårvik stiller i den ekstremt aerodynamiske «Donald Duck-drakta» (bildet) som ble laget på 90-tallet, mens Aas kommer til å representere den litt eldre skøytehistorien med en 60-talls ulltrikot.

Løpene starter begge dager klokka 12.00.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.