Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

August Teodor Haugen nær
sensasjon i maraton-VM
 
Av Ivar Sletsjøe  |  2012-09-19


Foto: Piero Gherardi

Rulleskøyte-VMs avslutningsdistanse, maraton, hadde samlet 112 av verdens beste rulleskøyteløpere inkludert Sandefjords Tormod B. Haugen, August T. Haugen og Jan Terje Sørlie.

Med så mange felles startende løpere byr reisen underveis på mange utfordringer og tøffe forseringer for å henge med i det høye tempoet. Inn mot maratonløpets siste sving ca. 1 km fra mål hadde August avansert i feltet helt fram til en 2. plass. En sensasjonell norsk plassering så ut til å være på gang. August tro til i svingen, men dessverre litt i overkant slik at han mistet noe av hjulfestet og måtte overende.

Det øvrige tetfeltet med Tormod godt plassert dro forbi. Tormod kjempet seg inn til en fin 34. plass kun sekunder bak vinner og verdensmester Bart Swings fra Belgia, som kom inn på den sterke tiden 1.01,53.

August slapp unna møtet med asfalten kun med noen skrubbsår og kom inn som nr. 41 med fall. Det er første gang noen norske løpere har evnet å følge et tetfelt i et internasjonalt rulleskøytemesterskap helt til mål, og imponerende at det bak Tormod på resultatlisten finnes tre nederlendere og den franske stor løperen Alexis Contin (37). Det hører også med til historien at nederlandske is/rulleskøyte-løperen Koen Verweij ble nr. 7.

Å spekulere i hvor høyt på lista August ville kommet uten uhell skal vi fra stå, men han følte seg meget pigg og var klar for en frisk lang spurt etter over 4 mil på rulleskøyter. Ut fra målinger på trening kan en bare anta at veien til mål ikke ville ha blitt mindre strevsom for tet feltet med en pigg og langspurtende August godt plassert.

At August "ypper" seg blant de beste er ikke tilfeldig, han har nemlig gjennomført en fantastisk treningssommer med 12 rulleskøyteøkter pr. uke, og samtlige tidligere rekordmålinger er knust. Spesielt hans herjinger sammen med Tormod i "Runars" asfalterte skiløype har vært av høy klasse (42 runder (1/2 maraton) på 32.48,8 runde tid i snitt 46,8).

Før maraton løpet hadde SSK gutta deltatt i mesterskapets "road"-del på en 400m bane. Denne delen av mesterskapet ble preget av mye nedbør og vanskelige forhold. Stafetten over 5.000m viste at Sandefjord er bedre enn Brasil og Pakistan på rulleskøyter!

Nordmennenes beste plasseringer utenom maraton var: Jan-Terje Sørlie: 42. plass på 500 m på road, August T. Haugen: 37. plass på 15000 m på track og Tormod B. Haugen: 32. plass på 10000 m på track.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.