Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Nye konkurranseformer
på sommerisen
 
OPPDATERT 2012-08-09


Fredag 10. august klokken 18.00 er det klart for gjentakelse av fjorårssuksessen med «Summer Skate Challenge». Her vil man få se nye og spennende konkurranseformater på skøyter.

Årets utgave er kalt «fart og spenning», og man får bla. a. mulighet til å se våre raskeste 500 meter løpere samt finske toppløpere i aksjon på distansen. Her vil blant andre de nederlandske eliteløperne Kjeld Nuis, Jan Smeekens og Ronald Mulder teste ut formen på 500 meter. I tillegg blir det dueller og fellesstart for de yngre løperne. Tidligere på dagen, klokka 13.30, går Hege og Håvard Bøkko et testløp på 3000 meter.

Skøyteduell som ny øvelse
Asker SK lanserte i fjor «duellen». Dette er en cup-modell, hvor tidene ikke teller. Det gjelder å komme først til mål. Under Summer Skate Challenge vil Asker SK demonstrere hvordan denne nye konkurranseformen fungerer. 12-18 løpere skal duellere på 300 meter. Det skal i løpet av kvelden kåres en vinner. Duellen fungerer som en utslagsmodell, hvor de beste i feltet går videre til semifinale og finale. Løperne som skal gå denne duellen er løpere i aldersgruppen 10-12 år fra Asker SK, Aktiv SK og flere klubber fra Hedmark.

Sommermesterskapet i fellesstart
Arrangementskomiteen ønsker også og prøve ut fellesstart for de yngre klassene. Det blir i alt fire fellesstarter. Jenter junior C, Gutter junior C, Jenter junior B og Gutter Junior B. I løpet av kvelden blir det kåret sommermester i fellesstart i hver av de nevnte klassene. Dette blir en prøve for eventuelt å foreslå øvelsen som en del av Landsmesterskapet på skøyter i 2014.

Med andre ord vil det bli et variert program på årets Summer Challenge. Arrangementet vil være over i løpet av ca halvannen time. I år som i fjor er det gratis inngang i Vikingskipet denne fredagskvelden. Arrangementet er et samarbeid mellom Hamar Olympiske Anlegg, Hedmark Skøytekrets og Norges Skøyteforbund.

Sommerløpet lørdag
Lørdag 11. august er det tradisjonen tro Sommerløpet i regi av Hamar Idrettslag som gjelder. Dette er en stormønstring primært for aldersgruppen fra rekrutter og opp til junior B. I tillegg blir det gjesteklasse for junior A og senior. Her vil blant andre de aller fleste løperne i Norges Skøyteforbund forbundsgrupper være i aksjon, blant andre Ida Njåtun og Sverre Lunde Pedersen som skal gå både 500 og 3000 meter. Stevnestart er klokken 09.00, og 250 løpere er påmeldt.

 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.