Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

– Vi må løfte i flokk

– Jeg er ydmyk. I skøyteforbundet har jeg møtt en fantastisk organisasjon med utrolig mye kompetanse og glød. Skal vi løse de store oppgavene som ligger foran oss, holder det ikke med noe enmannsshow. Vi må løfte i flokk.

Dette sa skøyteforbundets nye sportssjef Finn Aamodt under forbundets ledermøte på Gardermoen. Hans visjoner og planer for det han betegnet som «Den norske modellen» består av tre hovedområder: teambuilding, talentutvikling og organisasjonsutvikling. Finns innlegg ble meget godt mottatt av deltakerne. Ikke minst satte de pris på hans entusiastiske, åpne og direkte talemåte.

– Min jobb er å utfordre dere; utfordre trenere og løpere, og sørge for at suksesskriteriene kommer på plass, sa han.

Han presiserte at norsk skøytesport må ha et felles fundament, en rød tråd som går fra grasrota og opp til eliten.

– Vi ha et system som gir kontinuitet, og vi må være tålmodige. Vi kan ikke forandre system hvert år. Vi har heller ikke tid til å «skyte» på hverandre; vi må jobbe sammen og se framover.

Finn mener at den største årsaken til frafall i idretten er for dårlig kvalitet på treningen. Oppvekstmiljø og foreldrenes engasjement er også viktige faktorer, og Finn advarte må å la de unge utøverne ha for mange «tjenere» rundt seg.


Les mer:

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.