Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Mer om mediadekningen

Jeg støtter langt på vei Refsland, men vil gjerne presisere: Jeg antar at det er en riktig påstand at skøytesporten generelt har blitt stemoderlig behandlet over tid relativt uavhengig av norske prestasjoner på isovalen. Her er det nok å nevne magre sesonger innen langrenn, alpine grener, hopp og tildels også kombinert. Disse har fått relativt fyldig dekning i NRK hva verdenscup angår, for ikke å snakke om mesterskap tilnærmet uavhengig av prestasjonsnivå vedrørende norske utøvere.
 
I tillegg kan fotballen nevnes, foruten håndball på TV2. I nevnte idretter bruker man i langt mindre grad parameteret «prestasjon» for å vise idretten i det hele tatt. Fotball slipper desidert billigst unna - kanskje fordi det der er lavest nivå generelt på prestasjonene? Erik «Myggen» Mykland uttalte jo en gang på slutten av 90-tallet at «fotball er jo ikke toppidrett...» Fint at fyren hadde litt ironisk distanse til det hele.
 
Poenget mitt kan illustreres gjennom følgende eksempel: Under EM fra Heerenveen sent på 90-tallet var det 5 minutter igjen til barne-tv da Brigt Rykkje, som den gang gikk for Norge, skulle akkurat til å starte på sin 5000m. Vi fikk beskjed om at nå måtte man sette over til Oslo (senere fikk heldigvis reporter Ove Eriksen gitt uttykk for frustrasjonen i en riksavis). Jeg husker hendelsen meget godt, adrenalinet steg til uante høyder og opplysningen fikk en lynkjapp ordre om å oppgi nummeret til NRK. Vakthavende i statskanalen var så absolutt enig: Dette ville ALDRI skjedd dersom det var en forballkamp, og heller ikke noen aktivitet som krever bindinger på beina. Stakkars Rykkje hadde tross alt kapasitet til å bli topp seks på distansen. Vi ble avspist med noen sekunder på kveldsnytt fra løpet hans.
 
Til alle landets studerende mediestudenter: Jeg har følgende forslag til kandidat- eller masteroppgave: Undersøk hyppighet og kriterier for skøyesportens eksponering i media, herunder TV i forhold til andre idretter med lang historisk tradisjon. Her kunne man finne mange spennende og interessante problemstillinger og innfallsvinkler. Ville min innledende hypotese holde stikk?
 
Til slutt, kjære NSF: Nå må dere gå i en meget offensiv dialog med NRK slik at de innser fornuften i å forhandle fram fast avtale om verdenscupen til neste sesong. I tillegg må de innse at vi vil ha et anstendig opplegg fra de norske mesterskapene. En halv time hver dag fra kommende Nm i Drammen må de da få til - det er et absolutt minstekrav. Det er jo også en fin opptakt til VM i Inzell uka etter.
 
Det er nå vi må forhandle. Det er nå vi har virkelig gode kort på hånden. Muellers tran har virka lenge nok!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.