Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Hurtigløp i hele verden?

Hurtigløp har et potensiale i seg til å bli vinteridretten for alle verdensdelene. Teknologien gjør det mulig å bygge ute og innendørs hurtigløpsbaner i full størrelse i alle slags klima. Det er derfor kun et tidsspørsmål før hurtigløp skøyter er å finne i samtlige verdensdeler. Det som imidlertid ligger litt etter er markedsføringen av sporten overfor sponsorer, nasjoner og medier.
 
I dag finnes relativt nye skøytehaller (full størrelse) i Japan, Sør-Korea, Kina, Russland, Tyskland, Sverige, Norge, Nederland, Italia, USA og Kanada. Når det etter hvert blir forståelse for at Afrika kan bygge og hevde seg i denne idretten, vil skøytehall også bli bygget på dette kontinentet (Sør-Afrika har allerede hatt løpere). Det samme gjelder Sør-Amerika, Mellom-Amerika og Oceania (sistnevnte har skøytetradisjoner).
 
Den økonomiske veksten skjer i verdens mest folkerike verdensdel Asia. det burde derfor være ekstra interessant for sponsorer og medier å satse i denne delen av verden. Her står skøyteidrettene allerede sterkt. Dette bør ISU og alle store nasjonale forbund utnytte til skøytesportens beste.
 
I fjor og i år har f.eks. Mexico, Taiwan (ny) og India (ny) deltatt internasjonalt i mesterskap eller world cup. Colobmia i Sør-Amerika har varslet mulig inntreden internasjonalt neste sesong. dette viser noen muligheter for spredning av hurtigløp til hittil ukjente (men folkerike) områder på kloden i fremtiden. Ski-idrettene er avhengig av en viss temperatur utendørs for å kunne arrangere sine renn på snø. Potensialet for å bli en vinteridrett i alle verdensdeler er derfor svært liten.
 
Hvis hurtigløp skal kunne hevde seg i kampen om pengesekkene rundt om i verden i fremtiden (private og offentlige midler), må forbundene og ISU bli mer aktiv og mer profesjonell i markedsføringen av hurtigløp. TV-mediene er nøkkelen.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.