Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Landslagsløperne og NM

Slutter meg til Einar Rædergårds bekymring angående manglende landslagsløpere på startlisten for NM (allround og sprint)!

Norsk skøytesport har i mange år slitt med en «ukultur», der konkurranser nærmest er blitt sett på som en plage løperne i størst mulig grad bør unngå. Dette ser heldigvis ut til å ha endret seg. Desto større grunn til å beklage det, når toppløpere ikke starter i norske mesterskap.

Nylig så vi at en norsk skøyteløper startet i ski-NM for å fylle et av de mange hullene i skøytesesongen. Om landslagsløperne uteblir, også i allround-NM, kan det kanskje ses som et lyspunkt at nettopp denne løperen seiler opp som en av de største favorittene!

Den siste tiden har jeg hatt mulighet til å følge noen av NRK TVs mange ski-sendinger. Det gir god anledning til å se hvordan mange av holdningene hos skøytefolket kolliderer med holdningene i andre idretter. I denne sammenhengen vil jeg bare nevne skihopperne, som faktisk dropper verdenscup-stevner for å delta i nasjonale mesterskap (men skiløperne har jo også nok av verdenscup-stevner å ta av). TV-kommentator Scheie fremstilte det som om dommedag skulle være nær om løpere nedprioriterte NM, og godtet seg åpenlyst da en hopper som hadde stått over ett NM-renn for å «forberede seg» til et annet, ikke innfridde.

Om noen skulle synes den mindre kondisjonskrevende hoppsporten er en dårlig sammenligning, kan jeg jo også nevne hvordan enkelte skiskyttere deltar i langrennsmesterskap i oppkjøringen til VM i sine egne spesialøvelser.

Et av skøytesportens hovedproblemer i forhold til publikum og media er, etter min mening, det lave antallet og de lange pausene mellom «viktige» stevner. At toppløpere unnlater å starte i de stevnene som faktisk finnes, forsterker den dårlige PR'en sesongopplegget alt i utgangspunktet innebærer.


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.