Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Lykke til med ny skøytehall!

Det er imidlertid umulig ikke å være skeptisk. Geografi er ikke min sterke side, men kartet antyder at Bjugn ikke akkurat ligger lett tilgjengelig i forhold til Trondheims-området og det befolkningsgrunnlaget som trengs for å holde en skøytehall i drift i mer enn noen få, entusiastiske sesonger.

Det er lett å la seg forlede av den suksessen «bygdeklubben» Geithus IL har hatt - men Geithus ligger faktisk i utkanten av Oslo/Drammens-området, med gode kommunikasjoner i de fleste retninger; ikke på en halvøy med sjø mellom seg og nærmeste storbyområde. Og vi må ikke glemme at selv større byer, som Trondheim, Stavanger og Tromsø, har problemer med å holde et skøyteanlegg i kontinuerlig drift. Utover i landet har skøytemiljøer ofte vist seg å være generasjonsfenomener; når de opprinnelige ildsjelene faller fra, forsvinner miljøet. Bare en håndfull klubber har overlevd på toppnivå gjennom flere tiår.

Det er naturligvis også et politisk/økonomisk aspekt ved dette, i den grad Bjugn får tildelt offentlige midler som ellers kunne kommet større skøytesamfunn til gode. Norsk distriktspolitikk er et kapittel for seg, som jeg ikke skal ta opp her ­ men å «straffe» urbane områder for at prosjekter koker bort når for mange interesser må slåss om begrensede midler, ved å støtte lignende prosjekter i utkantene, kan lett bli å kaste penger ut av vinduet. Vi får håpe, både at Fosenhallen bærer seg med skøyter som satsningsområde, og at dette prosjektet ikke hindrer Trondheim (og andre større byer med grobunn for skøytesport) i å gjennomføre sine prosjekter.

Noe EM kan nok ikke Bjugn regne med. Her står det ikke bare på tilskuerkapasitet i selve hallen; vi vet jo at selv en by som Hamar ikke har hotellkapasitet til stort flere enn de som er direkte involvert i arrangementet - tilskuerne må innlosjeres over hele Mjøs- og Gardermo- (for ikke å si Oslo-) regionen. Og hvor lang tid bruker man på turen fra Bjugn til Værnes? Turen fra Gardermoen til Hamar tar mellom 1/2 og 1 time.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.