Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

PR for skøytesporten

Hva gjøres for å få oppmerksomhet om skøyter hele året? Rulleskøyter er et viktig stikkord for å få oppmerksomhet om hurtigløp også i sommerhalvåret. Rulleskøyter bør ikke bli et alternativ til hurtigløp på is, men et supplement.

27. juli i år er det U2-konsert på Valle Hovin hvor Aktiv Skøyteklubbs medlemmer samt deres familier, bekjente og alle som tidligere har deltatt, blir bedt om å bidra til å betjene kiosksalget. Hva om norsk skøytesport har en stand utenfor Valle Hovin stadion før konserten? Det kan for eksempel være med: ”Kom tilbake til Valle Hovin for å gå på skøyter både sommer og vinter!”. Det er konserter som trekker flest folk til Valle Hovin, men det er først og fremst en skøytearena og det bør konsertpublikummet bli minnet/gjort oppmerksom på.

Fortsatt mer istid i Vikingskipet og en ny skøytehall i hver av byene Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger og Tromsø, helst med is hele eller mesteparten av året, vil bidra til mer oppmerksomhet om hurtigløp. Det samme vil fortsatt flere utendørs kunstisbaner gjøre. Vi trenger flere superdueller som Grødum-Ervik i Arendal sist vinter som hadde flere tilskuere enn det som regel har vært under WC på Hamar. Flest mulig bør ha en hurtigløpsbane så nære hjemmet at man kan gå hurtigløp etter skoletid.

Lignende tiltak bør gjøres i mange land hvor det er aktive skøyteløpere. Norge bør være i forkant som et land med sterke tradisjoner og flere løpere i verdenstoppen. Hurtigløp bør på lengre sikt utvikles i land hvor sporten i dag er marginal eller ikke-eksisterende. Om man ser bort fra miniputtlandene bør alle land i Europa ha hurtigløpsbaner.

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.