Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Norges Skøyteforbund til troende? (II)

Så skulle det vise seg at skøyteforbundet hadde en del svin på skogen likevel, dessverre. Og vi som trodde så vakkert på alt. Økonomien til skøytepresidenten holdt ikke vann – og det visste han – likevel holdt han oss for narr og bedyret og malte sitt forbund i all sin uskyld og uskylds prakt – patetisk…

Å fortolke tekst er ikke enkelt. Vanskeligere blir det når teksten blir forsøkt skjult (les skjult agenda) som jeg nevnte i forrige innlegg om dette. Klart jeg «skjønner» forbundets valg i å ta seg til rette på bekostning av andre. At forbundet på forhånd hadde innkassert masse sponsorpenger etter gode resultater i OL ligger så klart i kortene at ikke den beste trylle- eller ordkunstner greier å skjule den intensjonen. Men så gikk det ikke slik, har vi sett – Forbundet har derfor høyst sannsynlig havnet i en slik «bakpå i satsen»-situasjon (selv om de kanskje forsto dette tidlig i avsatsen) at de økonomiske tvang har kommet styret mye i forkjøpet og at styremedlemmene derfor velger å gjøre kutt og innskrenkinger i regionsatsingene.

At de samtidig går inn for landslag langt ned i årsbestemte klasser er etter min mening et resultat av noe ullent og/men noe jeg ikke helt ser vitsen med. Til det finnes det mange regionale krefter som gjør dette med regionalisering og rekruttutvikling så mye bedre, ikke minst i det å ta vare på yngre løpere. Dette miljøet kan forbundet aldri erstatte.

Å bruke av et ennå ikke innkassert budsjett er både fristende og farlig fordi det kan få store konsekvenser. Jeg velger å la alt dette ligge. Egentlig er jeg så lei av dette forbundet og alt det står for med all sin uforutsigbarhet at jeg heller velger å leve mitt eget liv, med de verdier og utfordringer det innebærer. Det er et liv i uvisshet, men med den forskjellen at jeg til en hver tid vet hva jeg har gjort og ikke gjort.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.