Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Savalen – 6 år etter

Det er med sørgmod jeg ser at deltakerlisten for gjenåpningen av Savalen bare teller noen få løpere. Et 60-talls deltakere er et nesten tragisk lite antall med hensyn til hva som er og burde vært ønskepotensialet for både anledning og anlegg.

Jeg etterspurte i våres hva forbundet tenkte Savalen brukt til. Fra før var det sagt at Savalen skule ”avlaste” Skipet og slik forsto jeg det slik at forbundet også hadde en videre mening med bruken av Savalen. Dette prøvde jeg å ta opp med forbundet og svarene finner dere i tidligere resymé i debattsidene. Jeg prøvde innledningsvis også å antyde at kanskje NSF burde legge et NC til Savalen og i samme anledning. Dette var situasjonen da – og den har ikke endret seg vestentlig – og det er med beklagelse at situasjonen er eksakt den samme i dag.

Antall deltakere totalt (61) og av disse, 26 løpere i NC-sammenheng, tolker jeg som om at NSF ikke ser det så nøye rundt dette med deltakelse. Dette er høyst beklagelig. Hele skøytenorge gledet seg over at Savalen ble gjenfødt. Når ikke anlegget ble åpnet som avtalt ble situasjonen en helt annen, også for de klubbene som opprinnelig hadde tenkt seg dit. At arrangøren i sen ettertid avlyste hele gjenåpningen tolker jeg som at hele situasjonen nå i dag heller bærer i seg et heller dårlig omdømme eller fortrolighet. Folk blir hjemme. Få tror på en arrangør som lover is i september og ”kommer på banen” – først to måneder etter. Dette er et problem som NSF og ikke minst lokale ansvarlige må ta tak i. En kan spørre seg om sesongåpningen for Savalen var en jippo eller om det virkelig var en realitet som lå bak. Dette vet den tidligere generalsekretæren alt om. Spør ham.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.