Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

OL 2018 og riksanlegg

Jeg synes Morten Henriksen bringer opp en diskusjon som er viktig i disse dager, nemlig behovet for et riksanlegg for skøyter og hvem skal være norsk kandidat til å søke OL 2018.

Vi i Aktiv Skøyteklubb har en klar oppfatning av dette. La oss enes om en ting, Hamar som riksanlegg er en flopp. Oslo er det området som er best egnet til å ivareta en storstue for skøytesporten. Skøytesportens vugge stod i Oslo og Oslo huskes fremdeles av alle skøyteinteresserte som verdens skøytemetropol. Oslo er villige til å bygge et anlegg for skøytesportens beste, noe som understreker Oslos klare kandidatur som norsk søkerby til OL 2018. Her er befolkningsgrunnlaget, her er det vilje og ikke minst evne til fornuftig etterbruk.

Tromsø og Trondheim fortjener anlegg, men det er en illusjon og tro at det er befolkningsgrunnlag nok til å opprettholde et forsvarlig etterbruk av en skøytehall på disse stedene. Tromsø konkluderer selv med at for eksempel behovet for is-hall til hockey dekkes de nærmeste 20-30 årene med en hall med en publikumskapasitet på 1.000. IOC setter krav om 15.000 for finale hall og 10.000 for øvrige konkurransehaller for hockey. Dette understreker hvor urealistisk Tromsø sitt kandidatur egentlig er.

I Oslo vil vi i tillegg til 400m bane på Valle Hovin, få en egen ishall for kunstløp og kortbane. Jeg oppfordrer alle til å la fornuften råde, et OL2018 i Oslo vil gi de desidert største gevinstene for skøytesporten. Ved å sørge for at Oslo blir norsk kandidat kan vi allerede 2011 se en hall under bygging på Valle Hovin, en hall som vil bidra til å bringe norsk skøytesport tilbake til toppen.

Det jeg savner i arbeidet med å få frem et hallprosjekt i Oslo er tilstedeværelse og engasjement fra NSF sin side. Aktiv Skøyteklubb har fått mailer fra store deler av skøytenorge som støtter oss i arbeidet med hallprosjektet vårt. Samarbeidet med Vålerenga Fotball og det stadionet de planlegger på Valle Hovin, betyr at hele Klanen er med oss, men hvor er NSF? Selv skriftlige henvendelser blir ikke besvart. Hvorfor aksepterer NSF at anlegget på Hamar forvaltes så slett som det gjøres? Tør man ikke å trykke på såre HOA tær? Igjen, roser til alle klubber og enkeltpersoner fra hele landet som har gitt oss moralsk støtte, kaktus til NSF.
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.