Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Flaut

Deltakelsen ved det siste norgescupløpet på Valle Hovin var etter min mening flaut. Blant annet sviktet juniorløperne totalt. I kampen om Kupperns ærespris stilte bare to mann opp på 10000 meter i håp om å vinne pokalen. Helt ubegripelig spør du meg. Ikke rart at Norge er en B-nasjon på skøyter. Er ikke løperne glad i sporten sin, etter som de ikke stiller opp i løp? Hvis de ikke er glad i skøytesporten, så er det ikke så rart, at de ikke blir skøytestjerner i eget land eller ute i den store verden heller. Holdningen til å gå løp må bli bedre. Her har trenerne en oppgave å motivere løperne!!

Etter min mening vil en løper som gruer seg til å gå 10000 meter aldri bli noen god allround-løper. Skal man lykkes i idretten i dag må løperne hele tiden tenke positivt. Det er alfa omega for å lykkes, og her har trenere en oppgave å gjøre.

Uansett, skøyte-Norge står ovenfor store utfordringer, skal vi lykkes i årene fremover. Rekrutteringen er etter min mening svært dårlig i mange miljøer. Men heldigvis finnes unntak. Look to Trondheim. Fra å være nesten uten skøyteløpere, stiller mange opp i løp der hver helg, i deres skøytekretsløp. Flott, fortsett i samme spor herr Tønne & co. Bergen og områdene rundt er også dyktige. Men for begge disse områdene er avstanden til andre skøytemiljøer den store utfordringen. For Trondheims vedkommende for vi håpe at Kristiansund får en kunstisbane snart. Det kan bety at Trondheim får et nytt miljø å konkurrere mot, slik det ble gjort en god del på slutten av 1930-årene. Stå på folkens – kun ved hardt arbeid vil skøyte-Norge lykkes i fremtiden.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.