Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Kvoter i verdenscupen

Jeg er helt enig i Harald Otterå når han i sitt siste innlegg tar til ordet for fulle norske kvoter til alle verdenscupløpene. Når det er så vanskelig å få noen skikkelig begrunnelse fra NSF for manglende uttak så blir det til at supportere spekulerer på årsakene.

Spekulasjonene synes å gå i mot at det er økonomi som er hovedårsaken, noe jeg også tror. Hvor har de nye sponsorpengene tatt veien? Alt har vel ikke blitt spist opp av et større landslag? Imidlertid tror jeg ikke det bare er økonomi, men også holdninger som er årsak til gjerrige norske uttak. NSF har et uttakskriterium til verdenscupen som hadde passet bedre til OL-uttak, og selv der ville det ha vært i det strengeste laget. Dersom det bare handler om økonomi ville ikke uttakskriteriet passet inn. Da kunne NSF ha gitt uttrykk for at de ser seg råd til å sende f.eks. 12 løpere til verdenscupen i Berlin og tatt ut laget etter det. Dersom det bare handler om økonomi så ser uttakskriteriet ut til å være et forsøk på å skjule den egentlige grunnen til at vel kvalifiserte løpere ikke blir tatt ut til verdenscupen.

NSF trenger en kvinne eller mann som klarer å skaffe forbundet tilstrekkelig med midler. Nå ser det ut til at NSF ikke har god nok økonomi til tross for de gode sportslige resultatene de siste 2 årene og til tross for at det siden forrige sesong sendes langt mer fra verdenscupen på norsk TV enn noen gang før og nå med et skikkelig kommentatorpar. Noe særlig bedre utgangspunkt for nye sponsormidler kan man vel knapt drømme om. Hadde pengene vært der ville verdien av å sende fulle kvoter til verdenscupen ha vært langt større enn kostnaden, både på kort og lang sikt. Slik jeg ser det er imidlertid fulle kvoter ikke bare avhengig av bedre økonomi, men også av nye holdninger.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.