Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Spennende skøyte-debatt

Jeg har lest en del av de tidligere innleggene om hurtigløp her i Skøytesport. Her er noen synspunkter fra en som betrakter sporten utenfra:

Jeg tror det kan være hensiktsmessig at man ser nærmere på sporten som salgsvare i et trangt mediamarked. Viktige elementer er:

  • Sporten må være "TV-vennlig", dvs egne seg for TV-formatet slik at seerne får et godt utbytte. Et godt eksempel på det motsatte er bandy hvor det mer eller mindre er umulig å følge ballen.
  • "Eventen" må ikke gå over alt for lang tidsperiode.
  • For andre TV-stasjoner enn NRK må det være naturlige pauser for reklameinnslag.
  • Det bør dyrkes frem profiler (trenere eller utøvere).
  • Sendingen bør ha ingredienser som spenning, overraskelser, hurtighet og bakgrunnsstoff kombinert med dyktige kommentatorer.

Jeg skal vokte meg vel for forslag til forbedringer, men tar allikevel sjansen på et par:

  • Stevneavviklingen må strammes betydelig inn. Vannepauser kan f eks forkortes ved bruk av flere maskiner.
  • I allround bør den avsluttende 10000 m avvikles som jaktstart med 6-10 deltakere (ytrebanen sløyfes). Den som kommer først til mål blir allround-mester !


 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.