Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Mueller igjen

Peter Mueller blir rasende når NRK spør ham om Mari Hemmer. "She's not on my team". Har han et eget team? Er han ikke øverste leder av landslaget? Er ikke også han tjent med at norske deltakeres resultater internasjonalt er best mulig? Og Peter blir furten "I will not talk to NRK again". Proft? Ikke særlig.
 
Da jeg ble trener i USA, satte en i US Speedskating seg ned og fortalte om forskjeller mellom sporten i USA og Europa, om forskjeller i krav og holdninger etc. Jeg tror noen har glemt den delen av jobben i NSF.
 
Peter kan mene hva han vil om NRK og spørsmål han synes er dumme, men både han og ikke minst sporten tjener på at han svarer på en annen måte. Sponsorene f.eks. synes ikke det er spesielt trivelig å bli assosiert med furtenhet og negative holdninger.

Det er blitt stilt spørsmål ved Peters kvaliteter i disse spaltene. Peters evner er unike i motivasjonsarbeid. Det sier alle jeg kjenner som har vært trent av ham. Man blir smittet av hans entusiasme og tro. For flertallet av de samme har de også blitt mye bedre skøyteløpere i det minste i et par år under Peters ledelse. Men som de fleste som har vært med på toppidrett vet: forhold mellom trener og utøver er som ekteskap og ikke alle forhold varer evig!

Til slutt: et problem i norsk skøytesport i mangfoldige år har vært problemet å få tilstrekkelig mange jenter til å satse lenge nok til at de kommer på høyt internasjonalt nivå. Dessverre er sporten ledet av menn på menns premisser. Før dette blir endret, får vi ikke flere til å satse. Signalene er negative – det tar jentene til seg også på lavere nivå. Mao: det kan ikke nytte likevel!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.