Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

10.000-meteren, Ove Eriksen og uttakene

Slutt å banne i kirka, eller rettere sagt på skøytebanen. Skøyteløp uten 10.000 meter hører ingensteds hjemme. Ingen distanse er mer spennende, spesielt i allround mesterskap. En kan vel heller spørre hva 500 meteren gjør der, men det må den nok være da løperne skal vise allsidighet. Andre idretter, langrenn og alpint har samme allsidighet ved å ha det gjeveste trofeet for sammenlagt world cup. Fortsatt er det gjevest å vinne allround sammenlagt, og uten tvil er det disse mesterskap som trekker publikum.

Ettersom NRK og Ove Eriksen er dratt ut på banen vil jeg si at vi har fått se det meste i år. Forhåndsomtalen kunne selvsagt vært bedre, men bare for noen år siden var situasjonen en helt annen, langt mindre sendetid fra skøyteløp. Dessverre gjør Ove Eriksen mange feil under kommenteringen, det gjelder hvordan løpere ligger an i forhold til sluttid, forholdet løpere i mellom (samme par), egen evne til å si at løpere i tidlige par (norske) har gått godt ( 5000 m EM) pluss mange andre faktafeil. Vet ikke hvordan han har kommentert allround VM de siste årene da jeg har vært tilstede selv, men likte Fagerli bedre enn Stølen.

Når det gjelder uttakene til mesterskap de siste par årene har de vært helt riktige. I fjor var det blant annet en diskusjon om at Reidar Borgersen burde vært på VM laget da han slo Grødum sammenlagt i NM. Borgersen hadde ikke hatt nubbsjans til å komme til 10.000 meteren i Calgary, mens Grødum gjorde det med glans og ble nr. 2 på denne distansen med ny norsk rekord. Ellers fikk vel Mari Hemmer vist for alle at hun ikke er god nok for noe allroundmesterskap ennå. Det er tydelig at kritikken mot Peter Mueller har en annen agenda enn sportslige kriterier.

Fremtiden ser lys ut med flere unge løpere, og det er de Peter Mueller må satse på nå. Men de må vise større fremgang neste år (bortsett fra Bøkke som har satt pers på alle dist. i år). Håper M. Flygind Larsen satser allround da vi trenger en rask allrounder.

God påske til alle skøytevenner.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.