Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Gratulasjoner og refleksjoner – OL 2018

Så er avgjørelsen tatt om OL 2018, og gratulerer til Tromsø. Jeg er selvfølgelig skuffet over avgjørelsen kanskje aller mest på skøyteidrettens vegne. Avgjørelsen vil bety at en hall i Oslo utsettes med minst 3-5 år. En hall i Oslo er det viktigste instrumentet for å bygge skøytesporten opp til gamle høyder. Tromsø vil ikke få glede av OL 2018, for det er rett og slett ikke liv laga for en hall av OL-kvalitet i Tromsø. Skøytesporten trenger mange arenaer over hele landet, ikke minst i Nord-Norge, men hva skal man med et drømmeslott som blir alt for dyrt å drifte etter at lekene er over?

Bjugn har gjort det eneste smarte, bygge en rimelig hall. Tenk om det også kunne virkeliggjøres i flere byer i Nord-Norge, i Trondheim, på Vestlandet og i Sør-Norge. Da snakker vi om satsning som vil gangene alle. Tunge, ikke bærekraftige investeringer i Tromsø er som å kaste pengene ut av vindu samtidig som hele landet vil bli hemmet i forhold til nyinvesteringer.

Martinsen-utvalget så dette klart, og derfor satte de opp en annen prioritering enn det valget viser. Dårlig taper vil nok noen si. Ja, kanskje det, men det er også lov å tenke ren fornuft. Vi kommer til å stå på for hall i Oslo og håper ikke at alle investeringer til idretten nå kanaliseres mot Tromsø, det vil vi tape på alle. Jeg ønsker skøytesporten over hele landet en lys fremtid og det er med bl.a. funksjonelle lavkost-haller med overkommelige driftskostnader så mange steder som mulig. Riksanlegget må legges til Oslo som har befolkningsgrunnlag til å drifte det til skøytesportens beste. Vi klarer oss med ett spøkelsesskip – og ”Look to Bjugn”
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.