Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Skal ikke komme med flere innspill

Debatten på forumet her, har med få unntak, bekreftet alle mine fordommer om norsk skøytesport: At alle, hvert minste lille nytenkning, klubbes ned av eksperter som vil bevare alt slik det har vært.

Jeg fikk kun positive tilbakemeldinger på min kommentar lørdag. Fra unge, satsende skøyteløpere under norgescupen og fra personer i andre idretter. Jeg fikk til og med et positivt svar fra en gammel arrangørveteran som har arrangert mange norgescupløp i Vikingskipet siden OL, men som har gitt seg, fordi han følte stevnene ble meningsløst lange.

Her på forumet er det imidlertid med noen få unntak, ikke mange som vil ha innspill som kan endre deres kjære skøytesport. Det er synd at det er disse personene som trolig sitter rundt og styrer det meste rundt omkring i Norge.

Nok en gang ender en argumentasjon ut i sutring over at nasjonalanlegget Vikingskipet ligger i Hamar og forvaltes dårlig, i et av innleggene til Morten Henriksen. Jeg skulle gjerne ha sett Henriksen som daglig leder av Vikingskipet, her eller et annet sted, der Norges Skøyteforbund har råd til å ha is mer enn 120 dager i året. Henriksen kan gjerne få drive en skøyteklubb i tillegg, under de samme forholdene som her. Jeg tipper at han ville gå dundrende konkurs i begge forsøk. Markedet for en ny mesterskapshall er ikke så rosenrødt at hallen vil fylles med nok utøvere til at det dekker inn kostnadene, selv om den ligger i Oslo.

Driftsavtalen som ble laget etter OL på Lillehammer var dårlig for norsk skøytesport, siden hallen ikke kan brukes 365 dager i året, men kanskje var det noen i Norges Skøyteforbund som hadde innsikt til å se at det ville ruinere forbundet, med dets begrensede medlemsmasse? Forbundet må gjerne svare.
 
Jeg håper Oslo får opp en hall, og hvis de som skal drive den klarer å få inn nok inntekter og nok brukere til å holde åpent hele året, skal jeg være den første til å gratulere. Kanskje blir Ben Henry Pedersen til og med så glad at han ser et paradigmeskifte, og ikke forsøker å tyste en liten debatt.

PS! Oddvar Brå var feil et eksempel, han hadde vært en utøver i verdenseliten. Jeg tror ikke mange av de eldre i norgescupen har vært det…
  

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.