Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Skøytesporten og media

Det har vært tre dager med stor idrett fra WC-avslutning i Calgary med to verdensrekorder på 5000m med Sven Kramer og på 1500 med Shani Davis. Våre løpere, spesielt Håvard Bøkko, innfrir og er på vei oppover mot toppen. Konkurransen er stor og vi trenger større bredde. Det triste er at ingen andre media enn NRK2 vet at det er WC i Calgary. Ikke en gang på resultatbørsen var det skøyteresultater i verken tabloidene eller i Aftenposten. Dagsavisen var de eneste som fikk med det viktigste.

Tidsforskjellen mellom Norge og Canada er ikke forklaringen. Norsk skøyteport er ikke interessant nok for norsk presse. Uten NRK hadde det vært helt håpløst! Uten omtale kommer denne flotte sporten mer og mer i bakleksa. Rekrutteringen blir dårligere og sponsorene uteblir. Vi må på barrikadene i forhold til pressen. Selv om vi ikke har mestere for tiden er det nok å skrive om. Det virker som skøytefolket ikke greier å samle kreftene å stake ute en offensiv kurs i forhold til markedsføring av arrangementer, resultater, nyheter, skøyteprofiler og mesterskap. Hva blir gjort i forhold til pressen? Er det noen pressekontakt i Skøyteforbundet? Blir det arrangert pressekonferanser ved starten av sesongen? Er det noen som har spurt redaktørene i de store avisene hvorfor de ikke skriver om skøyteport? Hvem sender ut pressemeldinger når det skjer noe i skøyte-Norge?

Selv om vi ikke har verdensmestre så vil det sikkert komme og det vil skje raskere om vi kjører mer offensivt. Det beste som har skjedd i vinter i forhold til pressen er 10 sider med en fotomontasje av Håvard Bøkko i Dagbladets Magasinet. All omtale er viktig selv om det blir litt i Se og Hør-stil! Tenk mange år tilbake. Hvem er de største legendene i vår idrettshistorie? Oscar Mathisen, Hjalmar Andersen, Knut Kuppern Johannessen etc. Det er ikke Hallgeir Brenden, Håkon Brusveen etc. Med andre ord, skøyter har unike tradisjoner og røtter i den norske folkesjela og interessen er der fortsatt. Sjekk seertall for NRK.

Hvilket idrettsøyeblikk ble kåret til det største noensinne i NRK1 av det norske folk? Jo, Johann Olav Koss sin 10.000 meter i Vikingskipet under OL 1994! Skøyteporten har de ingredienser som gjør den attraktiv i vår moderne tid; stor fart, små marginer, intim publikumskontakt, kampen mann mot mann og skøyteportens estetikk (før de blir slitne). Den er konkret! Antall kunstisbaner øker. Vi må ikke skusle det bort. Frem for skøyteporten, men mye må gjøres!
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.