Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Norgescupen – noen refleksjoner

Journalist Henning Rugsveen mener at norgescupen på skøyter er på villspor når man har sluppet til ikke mindre enn 12 deltakere som er født før 1960 i klassen for menn senior. Han kunne - under andre omstendigheter - ha hatt et poeng.
 
Men hvis han virkelig mener at dette er et hovedproblem for norsk skøytesport, er han dårlig til å stille diagnose og enda dårligere til å ordinere en passende resept. Og dette sier jeg ikke fordi jeg tilhører målgruppen til Rugsveen. Jeg var ikke på Hamar, men konstaterer at av de 23 deltakerne på lørdagens 3000 meter var det ikke mindre enn 11 veteraner. Altså var det ikke flere enn 12 "ordinære" seniorløpere som fant det bryet verdt å delta. Sett på bakgrunn av disse tallene, minner tanken om å nekte middelaldrende hobbyløpere å stille til start mer om aktiv dødshjelp enn om en vitamininnsprøyting.

Hvis man da ikke mener at det er hobbyløpernes tilstedeværelse som er dødshjelpen.
 
Fremfor å oje seg over Rolf Pedersens og Kjetil Kristjansens deltakelse burde Rugsveen heller stille spørsmål ved at nevnte Kristjansen later til å være den eneste deltakeren fra en hedmarksklubb i seniorklassen for menn. Jeg må her ta forbehold om at mine kunnskaper i lokalgeografi ikke er de beste, men det er i alle fall lett å se at skøytebyen Hamar glimrer med sitt fravær. Dette virker lite imponerende når byen - med sine 120 isdager i året - har kanskje verdens flotteste skøyteanlegg et litt langt Egil Danielsen-spydkast fra bykjernen. Det burde vel kanskje også være verdt en refleksjon i lokalpressen?
 
Når Morten Henriksen toucher dette temaet, trekker imidlertid Rugsveen seg fra debatten, og det på en måte som kan tyde på at hans agenda var en annen enn å innlede til konstruktiv debatt.
 
En annen sak er at forsøk på gjøre norgescupen attraktiv for publikum må være selve definisjonen på et dødfødt prosjekt. Det kommer, for å låne tittelen fra et band som i 1996 ikke var mer attraktivt enn at dets konsert på Valle Hovin måtte flyttes til Spektrum, ikke til å skje før "Hell freezes over". Når norgescupen heller ikke later til å være attraktiv for de aktive, synes imidlertid metaforen aktiv dødshjelp å være mer treffende enn mange liker å tenke på.


 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.