Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Skøytesporten mot krise?

Jeg er SVÆRT interessert i skøyteløp, men må bare innse at interessen her på sørvestlandet har blitt meget laber. Før mesterskapene gikk vanligvis diskusjonen blant kollegaer i dagevis, nå vet de knapt nok det har vært arrangert verdensmesterskap! Svikt i interesse er alvorlig både for rekruttering og mediadekning.

Det er to ting som bør endres snarest:

1. Sløyf 10.000 meter. Det hører ingen steds hjemme i 2007 å se to løpere på isen i nærmere et kvarter. Folk flest synes dette er uendelig kjedelig, mens vi entusiaster finner synkende spenning. 3000 meter er en flott erstatning og kjekt å se på.
 
2. Verdenscupen er en skandale. Nesten 2 måneders pause for allrounderne midt på vinteren i en vinteridrett er godt gjort. To ganger har 10.000 meter stått på programmet - du verden så mange tilskuere det var i millionbyen Moskva. Sesongen må forkortes.

Til slutt bemerkes at jeg betalte dyrt for å se alle skøyteløpene på Lillehammer-OL. Dette er det største jeg har opplevd, ikke minst 10.000-meteren til Johann Olav Koss. Jeg har opplevd mange gode 10.000-metere fra Knut Johannessens tid, men selv om jeg begynner å dra på årene, ser jeg et skrikende behov for fornyelse.

VEKK MED 10.000 METER!


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.