Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

10.000-meteren

Steinar Skarås er svært interessert i skøyteløp og vil fjerne titusenmeteren. Det er en spesiell kombinasjon. Skarås skriver at verdenscupen er en skandale. Om jeg ikke vil bruke et slik utrykk om verdenscupen mener jeg at det mye å forbedre med den. Det var tegn til bedring av terminlisten forrige sesong, men så gikk ISU tilbake til det tidligere formatet denne sesongen. Skandale vil det definitivt være om Skarås sitt forslag om å fjerne titusenmeteren blir en realitet.

Skarås skriver: ”Det hører ingen steds hjemme i 2007 å se to løpere på isen i nærmere et kvarter.” Hva er dette for noe tull og tøys? Den slags absurde påstander hører ingen steds hjemme. Vi trenger alle distansene vi har fra 500 til 10000 meter! Å fjerne 10.000-meteren er ikke bare å fjerne en svært interessant distanse. Det er også å fjerne allround for menn! Innfør heller 10000 meter for kvinner. Når Skarås mener det ikke hører noe sted hjemme å se to utøvere i så kort tid som nærmere et kvarter: Hva da med tennis?

10.000-meteren har gjerne en løpsutvikling som Skarås sin navnebror Steinar Brenden så fint gir eksempler på. Jeg viser ellers til innlegg i dette forumet fra desember 2003 når det gjelder debatt om 10.000-meteren.

La oss slutte å tenke på å fjerne 10.000-meteren. Å komme med et slikt forslag er ikke å være kreativ – tvert i mot. Det er snarere et første skritt på veien til å legge ned hurtigløpssporten.


(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.