Skøytesport - toppbanner Toppbanner Skøytesport
  Artikler/reportasjer    Arkiv    Debatt    Om oss    Tilbakemeldinger   

Debatt

Norge – gjerrigknarkenes hjemland?

Så har opinionen (les: de opinionsstyrende media) talt: Et av verdens rikeste land har ikke råd til å arrangere vinter-OL. Spesielt ikke når det skal legges til Nord-Norge. Er det noe galt med OL, verden eller Norge? Jeg begynner få få en isnende følelse av at det er det sistnevnte...

Først lager man en slags anbudskonkurranse i beste ”offentlige spareånd” hvor det viktigste er å få budsjettkostnadene billigst mulig. Og når valget mellom alternativene er tatt, så hyler taperne opp om urent trav etc etc... Så engasjerer man en rekke godt betalte konsulenter for å ettergå budsjettene. Og så kommer det tilsynelatende unisone ropet fra opinionen: Nei, dette har vi ikke råd til!
 
Østnorske idrettsledere skriker opp og synes at 200 millioner kroner ekstra av anleggsmidlene er en for stor post å gi avkall på (beløpet tilsvarer vel sånn cirka kostnadene til en middels vestlandsk tunnel for å skaffe veiutløsning for 45 personer...). Hvor var de i 1988, da Lillehammer fikk tildelt OL?
 
Så gjenstår det å se hva politikerne vil gjøre. Min tiltro til at de skal ha evnen til å skjære gjennom er ikke spesielt stor. Politikerne synes i dag å være med styrt av et slags misforstått gallupdemokrati samt enkeltsak-utspill i media. Det er jo bare å nevne helse- og innvandringspolitikken. Måtte jeg ta feil!
 
I land med langt lavere brutto nasjonalprodukt enn Norge synes folk å være langt villigere til å bidra med knappe ressurser til fellesgleder og –opplevelser. Men vi i det rike og selvtilfredse Norge murer oss inne i vår private verden med vår fine biler og nyoppussede luksusboliger, mens det å bidra til fellesopplevelser i det offentlige rom synes å være helt uinteressant. Istedet bruker vi en masse energi på å syte og klage over helsevesenet, skoleverket, eldreomsorgen og Vårherre vet hva, til tross for at de aller fleste land i verden vil bare kunne drømme om å nå det norske nivået.
 
Et land befolket med egoistiske og materialistiske gjerrigknarker bør ikke å få arrangere den store olympiske vintersportsfesten 2018. Derfor kan det heller vel være det samme. Vi har fått det som fortjent.
 

(c) Skøytesport 2012
Webredaktør: Nils Einar Aas
Gjenbruk og reproduksjon av Skøytesports tekst og illustrasjoner er ikke tillatt uten etter avtale med redaksjonen. Ved referanser/linker til våre sider, skal Skøytesport oppgis som kilde og med link til den fullstendige artikkelen. Linkede sider må åpnes i fulle/egne vinduer, og IKKE inne i en ramme/frame eller på andre måter som kan gi inntrykk av at materialet er publisert av eller tilhører andre enn Skøytesport.

Websidene er tilrettelagt og vedlikeholdt av Publikant.